неділя, 05 серпня 2007 18:17

Мороза ледь не привалило прапорами

Автор: фото: УНІАН
  Лідер Соціалістичної партії і голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що політичну кризу створив президент Віктор Ющенко
Лідер Соціалістичної партії і голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що політичну кризу створив президент Віктор Ющенко

Минулої суботи на своєму з"їзді Соціалістична партія затвердила список кандидатів у народні депутати. До першої п"ятірки ввійшли спікер Олександр Мороз, 63 роки, міністр внутрішніх справ Василь Цушко, 44 роки, голова правління Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча Володимир Бойко, голова Фонду держмайна Валентина Семенюк і міністр освіти Станіслав Ніколаєнко.

Надворі перед початком з"їзду грає оркестр МВС. Біля будівлі стоять хлопці з малиновими прапорами Соцпартії та біло-синіми Партії регіонів.

— Я не знаю, чому тут "регіонали, і що вони роблять, — говорить міністр транспорту Микола Рудьковський, який проходить повз.

Запевняє, що його партія обов"язково потрапить до наступного парламенту:

Пайок соціаліста складається з трьох бутербродів

— При правильній організації роботи ми можемо взяти до десяти відсотків. Над цим і будемо працювати.

Біля входу стоять партійні намети. Там роздають агітаційні листівки і газету "Товарищ".

— Не снимайте нас, не надо! — кричать дві дівчини, коли до них підходять журналісти з телекамерами.

Дівчата закривають обличчя газетами й опускають голови.

Тим часом усередині звучить дзвінок і всі запрошені поспішають до зали. На сцені — великий плакат із написом: "Права і владу місцевим громадам!" До трибуни виходить Олександр Мороз. Дивиться на присутніх і каже:

— Актив нашої партії зріс. Бачите, всі місця і балкони зайняті.

Після цього вдягає окуляри й починає критикувати президента Віктора Ющенка.

— Наш з"їзд особливий, бо він викликаний потребами реагування партії на організовану президентом авантюру — вибори до парламенту. Ми свідки спровокованої політичної кризи, — читає Мороз із аркуша.

Позаду нього стоять два прапори. Раптом вони падають на сцену.

— Хтось сподівався, що на доповідача впадуть. А не вийшло, — криво усміхається Олександр Олександрович.

Каже, що соціалісти — не зрадники. Навпаки: зрадники — "нашоукраїнці" та "бютівці", бо не виконали обіцянок Майдану. Після цього говорить про список СПУ:

— У переліку є всі керівники обласних організацій партії. Проте значних змін немає, майже всі залишаються на своїх місцях.

Мороз додає, що була дискусія з приводу того, включати чи не включати у список екс-майора Миколу Мельниченка. Однак політрада вирішила не включати. Мовляв, це застаріла ідея. Ще Мороз пропонує своїм однопартійцям брати із собою на агітацію книжки з його віршами.

— Ви поясніть, що не може людина, яка пише від серця, а вірші пишуться тільки від серця, не може вона зраджувати й брехати. Бо в кінці кінців ти залишаєшся сам на сам зі своєю совістю, коли нікого нема, — каже спікер.

У третьому ряду сидить міністр внутрішніх справ Цушко. Під час перерви його запитують, чому перед з"їздом грав міліцейський оркестр.

— Я в отпуске, я ничего не знаю, — каже міністр і витирає піт із чола. — Вы спросите организаторов и тех, кто пел, что они тут делают. А здоровье у меня отличное!

Обіди делегати отримують у коридорі за спеціальними талонами. Пайок соціаліста складається з трьох бутербродів, огірка, помідора, маленького бісквіта й пляшечки мінеральної води.

Зараз ви читаєте новину «Мороза ледь не привалило прапорами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути