середа, 07 червня 2023 12:26

Дива, які робить сода: корисні поради

Дива, які робить сода: корисні поради

Харчова сода, яка знайдеться на кожній кухні, здатна творити дива. Це ‒ незамінний засіб для чищення.

Сода також допоможе позбутися неприємних запахів та навіть здивує городників. Кілька незвичних способів використання харчової соди зібрала Gazeta.ua.

Зазвичай соду використовують для приготування випічки. Попередньо її потрібно погасити оцтом, лимонною кислотою, сметаною чи кефіром. Але, виявляється, що з нею можна легко вирішити багато побутових проблем.

Так, дуже часто соду використовують для прибирання. Вона допомагає легко відчистити різні поверхні від бруду. Сода ‒ чудова альтернатива багатьом хімічним засобам, від яких може бути алергічна реакція. Нею добре мити посуд, чистити холодильник, кухонну плиту та дека.

Содою навіть відмивають мікрохвильовку. Для цього потрібно налити в тарілку трохи води та всипати столову ложку соди. Мікрохвильовку вмикають та ставлять таймер на 5 хв. Після цього потрібно протерти стінки мікрохвильовки змоченою у розчин ганчіркою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як назавжди позбутися цвілі та грибка в будинку: перевірені методи

За допомогою харчової соди також можна легко позбутися накипу в чайнику. Для цього потрібно налити в чайник води та насипати столову ложку соди й поставити на вогонь. Розчин має прокипіти кілька хвилин. Потім воду потрібно злити та протерти дно чайника м'якою ганчіркою.

Сантехніку від вапняного нальоту також чистять содою. Для цього її потрібно насипати на губку та протерти забруднені місця. Після цього потрібно все змити водою.

Харчова сода також впорається з неприємними запахами. Наприклад, із запахом, що залишається на кухонних поверхнях після приготування риби. Для цього всі кухонні інструменти та рушники потрібно замочити в содовому розчині.

Сода також допомагає позбутися застарілого запаху поту на одязі. Для цього до кухонного порошку слід додати трохи соди. Допомагає вона й впоратися із неприємним запахом у холодильнику. Потрібно у невелику ємність насипати соду й поставити у холодильник.

У кулінарії також є незвичні способи застосування соди. Наприклад, вона допомагає розм'якшити жорстку свинину або яловичину. А м'ясо дичини сода не лише зробить м'яким та ніжним, а й прибере своєрідний запах. Для цього потрібно соду розвести у воді із розрахунку на 1 л рідини на одну чайну ложку соди. Звичайне м'ясо в такому розчині можна вимочувати 20-30 хв. А для дичини знадобиться близько 2 год.

За допомогою харчової соди можна також без зайвих зусиль почистити варені яйця. Потрібно просто додати у воду під час варіння яєць одну чайну ложку соди. Вона підвищить лужність води, тоді навіть дуже свіжі яйця почистяться за лічені секунди. Яєчна шкаралупа більше не буде відходити разом з білком.

Городників може здивувати здатність соди боротися із шкідниками та хворобами рослин. Содовий розчин допоможе позбутися мурах, гусені, тлі, довгоносиків та інших шкідників. Ним просто потрібно полити проблемні ділянки. Для цього у 10 л води розчиняють чотири столові ложки соди.

За допомогою харчової соди також можна розкислити ґрунт. Для цього, потрібно додати дрібку соди у кожну лунку під час посадки рослин.Gazeta.u.

Користуватися скотчем доволі зручно, але відклеїти його ‒ справжня мука. Клей від цієї стрічки залишається на різних поверхнях і часто їх псує.

Як цього не допустити та суттєво полегшити зняття скотчу з різних поверхонь ‒ поради зібрала Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Дива, які робить сода: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути