вівторок, 26 вересня 2017 07:40

Медведчука не чіпатимуть без відома Порошенка

— Ми хочемо почути Медвед­чука. Запрошуємо через засоби масової інформації, щоб він прийшов до нас, — каже начальник головного слідчого управління Служби безпеки України 46-річний Григорій Остафійчук 21 вересня.

СБУ розслідує кримінальне провадження про незаконний перетин державного кордону Віктором Медведчуком. Слідчі встановили, що в 2014–2015 ро­ках співробітники Служби безпеки організували для нього безмитний перетин кордону. Медведчук з одним із колишніх керівників СБУ кілька разів вилітав до Російської Федерації без проходження контролю. Тодішнього голову Служби безпеки Валентина Наливайченка допитали в якості свідка.

63-річний Віктор Медведчук з травня 2015-го перебуває в складі контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. У 2002–2005 роках очолював Адміністрацію президента Леоніда Кучми. Є кумом президента РФ Володимира Путіна.

— Чи будуть наслідки для Медведчука, прогнозувати важко. Він співпрацює з керівництвом Росії та одночасно залишається впливовою фігурою в Україні, — говорить політолог 40-річний Михайло Басараб.

— Медведчук періодично зустрічається з президентом Порошенком. За це Петро Олексійович отримує чимало критики. Можливо, тому президент вирішив спростувати підозри про близькі стосунки з кумом Путіна. Погодився на дії СБУ щодо Медведчука. Служба безпеки не вчиняла б жодних дій щодо нього без відома Порошенка.

Якщо зараз у справі Медведчука буде нульовий результат, це нашкодить президентові. Розпишеться у власній неспроможності протидіяти російській резидентурі.

Зараз ви читаєте новину «Медведчука не чіпатимуть без відома Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути