пʼятниця, 28 вересня 2018 05:30

"Ляшко чує гасла опонентів і переробляє їх"

— На посаді президента не стану маріонеткою. Я буду кожним із вас, щоб захищати ваші інтереси. А кожен із вас має бути Ляшком, який рве за своїх і бореться за краще життя для людей. Ляшко за всіх, і всі — за Ляшка, — говорить у Верховній Раді лідер Радикальної партії 45-річний Олег Ляшко 21 вересня.

У разі перемоги на виборах глави держави обіцяє закріпити землю за фермерами, ліквідувати посаду прем'єр-міністра:

— Президент Ляшко нестиме повну відповідальність за країну.

Пропонує скоротити кількість народних депутатів до 250, скасувати мажоритарну виборчу систему, ліквідувати "зайві правоохоронні органи" — Національне антикорупційне бюро, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, Нацагенцію з питань запобігання корупції.

На президентських виборах 2014 року Ляшко отримав 8,32% і посів третє місце — після Петра Порошенка і Юлії Тимошенко. У Верховній Раді 21 народний депутат представляє Радикальну партію.

У декларації вказав будинок у селищі Козин Київської області за 11 млн грн, вісім земельних ділянок у столиці й області, квартиру — у Києві. На банківських рахунках має 24,4 млн грн. Ще 16,5 млн — готівкою. Дружина Росіта зберігає 1,92 млн грн готівки. Сім'я має два автомобілі "Тойота" й один "Мерседес-бенц".

Олег Ляшко їздить у супроводі трьох автомобілів. Ходить у парламент з охоронцями. Крім нього, з охоронцями в Раді з'являються ще два нардепи: один із керівників депутатської групи "Відродження" Віталій Хомутиннік і Сергій Льовочкін, колишній глава Адміністрації президента Януковича.

— Олег Ляшко — талановитий пристосуванець. Ріс у дитбудинку, де треба було виживати, використовувати будь-які обставини на власну користь, — говорить політолог Олександр Кочетков, 62 роки.

— Водночас, він — цинічний і аморальний. Може сказати одне, а за 30 секунд — протилежне. Добре відчуває настрої людей. Як говорила одна бабуся: "Він знає, що таке гній і корови — будемо його підтримувати". Ляшко чує гасла опонентів і переробляє їх. Тимошенко пропонує скасувати посаду президента, він — прем'єра. І там, і там — один керівник виконавчої влади. Коли входив до коаліції, всіляко підтримував допомогу країн Заходу. Зараз — проти співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Головна проблема Ляшка — намагається бути самостійним і одночасно використовує всіх. Колись йому допомагали Коломойський і Льовочкін. Тепер він співпрацює з Ахметовим.

Зараз ви читаєте новину «"Ляшко чує гасла опонентів і переробляє їх"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути