середа, 03 травня 2006 16:06

Литвин стане рядовим академіком

Через два тижні нова Верховна Рада почне формувати уряд та обирати спікера. Попередній — Володимир Литвин, 50 років — не потрапив до числа депутатів. Тому зараз у нього інші турботи. Зокрема, де влаштуватися на роботу.

Після програшу на виборах Литвинові пророкували президентство у Національній академії наук України або ректорство у Київському національному університеті. Останнє Володимир Михайлович заперечив публічно. Мовляв, до університету повертатися не хоче. Щодо того, наскільки складно очолити НАНУ  розповів прес-секретар Литвина Ігор Сторожук, 48 років.

— Знаєте, академія наук — не Верховна Рада. Це тільки в парламенті можна піти та домовитися. При абсолютно вільних інтелектуалах в академії було б смішно говорити — Литвин розглядає можливість очолити її чи ні, — сказав Сторожук.

Він запевнив, що колишній спікер стане рядовим академіком в Інституті історії НАНУ. Подасть туди свою трудову книжку. Директором цього інституту є Валерій Смолій — давній друг Володимира Михайловича.

У самій академії наук також заперечують можливість президентства Литвина.

— Це викликає посмішку, — пояснює керівник прес-служби НАНУ Аркадій Хідекелі. — Литвин був проректором в Київському університеті, був викладачем. Тобто, досвідом організаційно-наукової роботи він не володіє.

З 1962 року академію наук очолює Борис Патон. Два роки тому його знову переобрали президентом НАНУ. Термін повноважень 87-річного Патона завершиться через три роки.

Володимир Литвин — історик. Досі президентом НАНУ академіки жодного разу не обирали гуманітарія.

Зараз ви читаєте новину «Литвин стане рядовим академіком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути