середа, 01 серпня 2012 07:00

Литвин підписав мовний закон

Лідер Народної партії 56-річний Володимир Литвин за з'їзд приходить із чотирма охоронцями. У вівторок у столичному Українському домі вітається з деякими делегатами. Їх 432. Присутніх годують тортом-медовиком, кексами. Наливають чай, каву з автоматів, соки.

— Ми захопилися роботою і проґавили момент, коли потрібно було серйозно займатися партією, — починає виступ Литвин. — Є проблема — кошти на реєстрацію партії (2,2 млн грн. — "ГПУ") та проведення інформаційної кампанії. Тому ми висуваємо кандидатів на мажоритарні округи.

Делегати цю ініціативу сприймають мовчки. Аплодують, коли Литвин закінчує 35-хвилинний виступ. Зачитує прізвища 69 кандидатів на мажоритарні округи. Усі піднімають мандати "за". Завершують з'їзд за 1,5 год. Голова партії виходить до журналістів у хол. Його запитують, чи підпише він мовний законопроект.

— Якщо брати Конституцію і регламент, у голови Верховної Ради тільки зобов'язання є, а прав жодних, — відказує. — Якщо жодна пропозиція спікера не прийнята, то він негайно зобов'язаний підписати поданий на підпис йому закон. Очевидно, це відбудеться найближчим часом.

За годину на сайті Верховної Ради з'являється інформація, що Литвин підписав мовний закон і направив президентові.

Зараз ви читаєте новину «Литвин підписав мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути