четвер, 22 січня 2009 17:49

Лідера польської Партії регіонів оштрафували

Минулого тижня Міністерство юстиції зареєструвало 161-шу українську партію "Право і справедливість". Політична сила з такою ж назвою є однією з найпопулярніших у Польщі. Її лідери — колишній прем"єр та нинішній президент країни Ярослав та Лех Качинські.

"Право і справедливість" була при владі у 2005–2007 роках і мала за союзників місцеву "Самооборону". Її голова Анджей Леппер обіймав посаду віце-прем"єра. В українському парламенті також є "Самооборона". Її створив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Та голова польської "Самооборони" відомий не лише політичними досягненнями. У грудні 2006 року депутатка міської ради в Лодзі Анна Кравчик розповіла, що отримала посаду директора депутатського бюро за сексуальні послуги, які надавала Лепперові. Після проведення розслідування польська прокуратура звинуватила лідера "Самооборони" в сексуальній експлуатації Кравчик та ще однієї жінки з молодіжного крила партії. Судовий процес триває.

Поляки також копіюють назви українських партій. Зокрема, торік у Польщі створили Партію регіонів. Очолив її колишній "самооборонець" Кшиштоф Філіпек. Він дещо схожий на українського лідера "Регіонів" Віктора Януковича, але має вуса. До обрання в парламент Філіпек працював сторожем. Після створення Партії регіонів його визнали винним у кримінальному злочині — 2002-го знищив чуже збіжжя. За це лідера польських "регіоналів" оштрафували.

У західних сусідів є політичні сили з доволі специфічними назвами: Партія піратів чи Польська партія друзів пива. В Україні схожих поки що немає. Однак є Союз анархістів і Партія політики Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Лідера польської Партії регіонів оштрафували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути