пʼятниця, 20 травня 2011 00:30

Особисті речі "тризубівців" зникли в міліції

Міліція не повертає особисті речі чотирьом членам організації "Тризуб" ім. Бандери. Це документи, гроші, телефони, золоті та срібні прикраси.

"Тризубівців" затримали за підозрою в пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі торік 31 грудня. Вони сиділи в Запорізькому слідчому ізоляторі. Понад місяць тому всіх випустили.

— Є речі, які забирали особисто в нас, а є ті, що забирали з наших домівок, — розповідає "тризубівець" Анатолій Онуфрійчук, 25 років. — У мене вигребли кучу всього: системний блок комп'ютера, патріотичну й історичну літературу, футболки. Забрали камуфляж, в якому, кажуть, міг бути підривник пам'ятника. При арешті в мене вилучили паспорт, водійські права, 300 гривень, телефон "Самсунґ" за 1800 гривень та стару "Нокіа" за 300. Ті, хто вилучав на місцях ("тризубівців" затримували в різних містах України. — "ГПУ"), кажуть, що передали речі в Запоріжжя. А там говорять, до них нічого не доходило. Міліціонери закривають перед нами двері та гучно матюкаються.

"Тризубівці" поскаржилися начальникові Жовтневого райвідділу міліції Запоріжжя, де вели слідство. Якщо не буде реакції, писатимуть до Генпрокуратури.

— Майно не залучено до матеріалів справи як речові докази, тому його мали повернути на виході з СІЗО, — пояснює координатор громадської організації ГРАД Василь Сухов, 57 років.

Загалом затримували дев'ятьох "тризубівців". П'ятьом речі повернули. Однак мобільні телефони віддали без сім-карт, на яких користувачі зберігають особистий номер і телефонну книгу.

Суд у справі пошкодження пам'ятника Сталіну триває. Наступне засідання призначили на 24 травня.

Зараз ви читаєте новину «Особисті речі "тризубівців" зникли в міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути