Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2018 06:10

Конституційний суд очолив Станіслав Шевчук

Автор: www.zib.com.ua
  Станіслав Шевчук працює у Конституційному суді з березня 2014-го. Позаторік заробив 333 тисячі гривень
Станіслав Шевчук працює у Конституційному суді з березня 2014-го. Позаторік заробив 333 тисячі гривень

Головою Конституційного суду став 48-річний Станіслав Шевчук. Його обрали на спеціальному засіданні суду 21 лютого. Невідомо, скільки голосів він отримав. Щоб стати головою, потрібно не менше восьми із 14.

Торік члени Конституційного суду тричі не змогли обрати керівника. Посада була вільна з березня 2017-го. Обов'язки голови виконував найстарший суддя 62-річний Віктор Кривенко.

Харків'янин Станіслав Шевчук працює у КС із березня 2014-го. До цього був суддею Європейського суду з прав людини від України й очолював відділ верховенства права координатора проектів ОБСЄ в Україні — Організація з безпеки і співробітництва в Європі. Є професором права в університеті "Києво-Могилянська академія", членом-кореспондентом Національної академії правових наук.

Одружений, має сина. Дружина Галина Шевчук представляє британську "Вестмінстерську фундацію за демократію" в Україні. Сім'я володіє квартирою у Києві площею 70 кв. м. У дружини — 7 соток землі й будинок у селі Підгір'я на Івано-Франківщині. Чоловік орендує будинок на 500 кв. м у комплексі відпочинку Пуща-Водиця неподалік столиці. Позаторік сплатив за нього 1,2 млн грн. Подружжя має автомобіль "Тойота Королла". Позаторік Станіслав Шевчук заробив 333 тис. грн, дружина — 745 тис.

Рідний брат голови Конституційного суду 43-річний Денис Шевчук змінив прізвище на Рулав Одд. За старим іменем записаний головою партії "Русь". Громадська організація "Автомайдан" називає його "людиною режиму Януковича". 29 листопада 2013-го, напередодні розгону студентів "Беркутом", на камеру стверджував: "Євромайдан програв і розпускатимуть людей". Зараз живе у штаті Флорида, США.

— Робочі контакти зі Станіславом Шевчуком мав, ще коли він працював в ОБСЄ, — каже експерт із Центру політико-правових реформ 37-річний Роман Куйбіда. — В наукових колах він — поважна людина, його праці цінують. Від спілкування з ним враження лише позитивне.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд очолив Станіслав Шевчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути