пʼятниця, 26 травня 2017 05:06

Конфісковані мільярди мають піти на підвищення обороноздатності

Уряд має терміново розробити зміни до державного бюджету й подати їх на розгляд парламенту. Це дозволить використати конфісковані мільярди екс-президента Віктора Януковича на оборонні програми й підвищення соціальних стандартів.

Про це каже голова парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони, заступник керівника фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський, 50 років:

— Незрозуміло, чому досі не відправляємо ці кошти на підвищення обороноздатності й соціальних стандартів. Публічно звертаюся до прем'єра і міністра оборони, чому Кабінет міністрів не затвердив програму підвищення обороноздатності? В її рамках ухвалюються інші нормативно-правові документи. Зокрема, й ті, які дозволяють зміцнити оборону.

39 млрд грн із рахунків Януковича та його оточення суд конфіскував 28 квітня. Гроші були на рахунках Ощадбанку.

Раніше парламент відмовився вносити до порядку денного законопроект "Народного фронту" щодо персональних санкцій проти екс-президента і його соратників. Документ подаватимуть на розгляд повторно.

Зараз ви читаєте новину «Конфісковані мільярди мають піти на підвищення обороноздатності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути