середа, 07 липня 2010 06:43

"Комуняки та Партія регіонів роблять усе, щоб націоналісти об"єдналися"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Представники Конгресу українських націоналістів мітингують під Вищим адміністративним судом у Києві 6 липня. У цей час всередині розглядали справу з позбавлення звань Героїв України Степана Бандери та Романа Шухевича
Представники Конгресу українських націоналістів мітингують під Вищим адміністративним судом у Києві 6 липня. У цей час всередині розглядали справу з позбавлення звань Героїв України Степана Бандери та Романа Шухевича

— Геноцид українського народу не закінчився, а триває, — говорить учора перед будівлею Вищого адмінсуду голова Харківського громадського об"єднання "Українська родина" 63-річний Володимир Коваленко. — Ми проводили круглий стіл у Харкові. Знайшли всі ознаки геноциду — тоннами завозять російську пресу, носії української мови виїжджають, на їх місце прибувають іноземці. Проводять таку політику російські спецслужби. Їм вигідно знищити українську державу, щоб мати доступ до наших ресурсів.

Коваленко прийшов на акцію протесту проти рішення Донецького окружного адміністративного суду, який позбавив Степана Бандеру та Романа Шухевича звань Героїв України. У Вищому адмінсуді розглядають касаційну скаргу сина Шухевича — 77-річного Юрія Шухевича.

Будівлю суду пікетують близько 50 людей. По обидва боки вул. Московської стоять представники об"єднання "Свобода", Конгресу українських націоналістів та УНА-УНСО. Тримають прапори своїх політичних сил і транспаранти з гаслами: "Бандера, Шухевич наші герої! Вони воювали за нашу свободу!", "Героям УПА — слава!".

— В Україну їде Московський патріарх Кирил! Нам треба зібратися 18 липня біля стін Софії, щоб вирішити як зустріти його, — виступає перед мітингувальниками голова Київської організації УНА-УНСО 37-річний Ігор Мазур. — Зустрінемо його разом! Комуняки та Партія регіонів роблять усе, щоб націоналісти об"єдналися.

— На два роки вже наговорили! — підходить до Мазура після закінчення виступу його знайомий, обіймає.

У цей час у суді триває розгляд справи Юрія Шухевича. Він сидить за столом. Поруч стоїть донецький адвокат Володимир Оленцевич, який добивався, аби в Бандери та Шухевича забрали звання Героїв України. У залі також присутній онук Степана Бандери. 1,5 год. сторони викладають свої вимоги. П"ятеро суддів ідуть у дорадчу кімнату. За півгодини виходять, зачитують рішення. Вирішили зупинити справу, доки не буде розглянута касаційна скарга Оленцевича.

Шухевич виходить на вулицю. Спирається на ціпок. Він — сліпий. Накидає на плечі піджак, підкурює цигарку та говорить:

— У мене нормальний настрій. Нічого доброго від цього суду не чекав. Але вони мене здивували. Думав, приймуть якесь зрозуміле рішення, а судді вирішили провести свої "штучки" — витягнути стару справу Донецького апеляційного суду, аби ми не могли в неї ввійти.

Зараз ви читаєте новину «"Комуняки та Партія регіонів роблять усе, щоб націоналісти об"єдналися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути