пʼятниця, 19 квітня 2019 07:00

Коломойський віддав Зеленському мікроавтобус та охоронця

Найбільша образа для ­кандидата у президенти Володимира Зеленського, — коли його називають людиною Ігоря Коломойського або вважають наближеним до нього.

І причина не лише у передвиборчих гаслах Зеленського, які одразу стають позбавленими будь-якої логіки. Адже не може ставленик олігарха боротися з олігархами, як того обіцяє міф про Голобородька-Зеленського, створений за допомогою серіалу "Слуга народу". А саме цей проект подарував кандидату високі результати в першому турі виборів.

Головна проблема кандидата Зеленського, що його рейтинг зведений у віртуальній реальності: не справами, а кіно, розважальними шоу та інтернет-спілкуванням із підписниками. А тому може розсипатися ще до другого туру, якщо міфи про "народного президента" стикнуться з реальністю.

Приклад одного з таких розвінчувань — розслідування програми "Схеми".

Журналісти проаналізували величезну кількість документів і відеоматеріалів. І довели, що кандидат у президенти Володимир Зеленський та олігарх Ігор Коломойський — не чужі люди. Підтвердження цьому — низка фактів.

Зеленського охороняють професійні й недешеві бодігарди Ігоря Коломойського. Автівка супроводу кандидата, яка возить його по Києву — мікроавтобус з державним номером ВН1843ЕТ — зареєстрована на фірму, яку контролює група Приват. А один із охоронців Ігоря Валерійовича нині відповідає за безпеку Зеленського.

Кінобізнесом команди "Квартал-95" у Росії, як встановили "Схеми", є кіпр­ська компанія "Грін Фемелі ЛТД". Її власники — Андрій Яковлєв, Борис та Сергій Шефери, Володимир Зеленський і Тимур Міндич — соратник Ігоря Коломойського в його медіа-проектах.

Міндич любить спільні фото з бізнес-партнером: на дні народження у Коломойського в Женеві 2018 року, під час інтерв'ю олігарха.

Зеленський після виходу журналістського розслідування був змушений по­збутися своєї частки у кіпрській компанії. Але "кіпріоти" з українсько-російськими прізвищами досі ведуть кінобізнес у Росії.

Юрист Ігор Богдан, який працює з кандидатом Володимиром Зеленським, як виявилося, знає бізнесмена Ігоря Коломойського. Журналісти зібрали про це низку фактів. До аеропорту Женеви в березні 2018 року, де тоді жив Коломойський, Богдан прибув приватним літаком. Він належить кіпрській компанії "Віскона Інвестмент ЛТД", тісно пов'язаній із Коломойським.

А 13 грудня 2017-го Ігор Богдан літав до Женеви разом із Володимиром Зеленським. До Києва повернулися за два дні. Цей же юрист захищав у суді Геннадія Корбана, давнього друга Ігоря Коломойського. А коли останній очолював Дніпропетровську ОДА, Богдан працював його радником.

Чи не найбільший головний біль Коломойського — втрата контролю за "напівдержавною" Укрнафтою 2015 ро­ку, найбільшою нафтопереробною компанією країни. Через це рішення парламенту і розпочався конфлікт бізнесмена Ігоря Коломойського з президентом Петром Порошенком.

Другий мегапроект Ігоря Валерійовича — отримати "відшкодування" за Приватбанк: фінансовий актив Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Як з'ясували "Схеми", до націоналізації з Привату масово виводили кошти через фірми-бульбашки.

— Приватбанк був центром фінансової імперії Коломойського, — пояснює Руслан Чорний, головний експерт групи "Реформа фінансового сектору РПР". — Банк збирав гроші у вкладників і спрямовував їх у проекти Привату. Без цього банку імперія Коломойського фактично розпалася. І тепер він намагатиметься повернути собі у власність цю піраміду, — каже Чорний.

Із подібними схемами кіногерой "Слуги народу" Василь Голобородько боровся нещадно. А кандидат у президенти Володимир Зеленський?

Зараз ви читаєте новину «Коломойський віддав Зеленському мікроавтобус та охоронця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути