пʼятниця, 27 квітня 2018 06:15

Клиха і Карпюка визнали винними в убивстві росіянина

Українських політв'язнів 53-річного Миколу Карпюка і Станіслава Клиха, 44 роки, у Росії визнали винними в "убивстві російського солдата в першій чеченській війні".

Апеляційна інстанція Свердловського обласного суду наказала стягнути з них 1 млн руб. моральної компенсації.

"Цих людей звинуватили в тому, що воювали ще в першій чеченській війні й убивали російських солдатів. Разом із половиною керівництва України, — написав у соцмережі російський правозахисник Гліб Еделєв. — Виходячи з матеріалів справи, солдата Ніколаєва вбивали тричі. Спочатку — якийсь Малофєєв, на свідченнях якого базується звинувачення щодо Клиха і Карпюка. Потім його вбив Карпюк, а згодом — Клих. Цікаво, що з матеріалів справи випливає, ніби Ніколаєв загинув від вогню. А вбивали його вказані особи з автоматів Калашникова".

Мати загиблого солдата вимагала компенсувати моральну шкоду в розмірі 5 млн руб. — 2,1 млн грн. Апеляційний суд призначив 1 млн руб. Раніше суд першої інстанції присудив стягнути 150 тис. руб. із Карпюка і 100 тис. — із Клиха.

Верховний суд Чечні у травні 2016-го засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха відповідно до 22,5 і 20 років колонії суворого режиму "за вбивства російських військових у 1994–1995 роках". Вони не визнали провини.

Зараз ви читаєте новину «Клиха і Карпюка визнали винними в убивстві росіянина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути