Ексклюзиви
вівторок, 03 червня 2008 18:05

Генсек НАТО зустрінеться з Януковичем

У понеділок в Києві розпочав роботу міжнародний форум "Українське євроатлантичне майбутнє". На захід приїхали майже сотня зарубіжних гостей. Відкрив його віце-прем"єр 48-річний Григорій Немиря.

У виступі він згадує, як на першому форумі торік був представником опозиції, а нині є членом уряду.

— Для України НАТО — це спільнота високорозвинених держав, — каже віце-прем"єр. — Ми ще під час помаранчевої революції довели прагнення вступу до Північноатлантичного альянсу.

Григорій Немиря критикує Раду нацбезпеки й оборони. Мовляв, забезпеченням вступу до НАТО повинен займатися уряд, а не РНБО. Адже її секретар Раїса Богатирьова є членом Партії регіонів, яка виступає проти вступу до Альянсу.

До слова запрошують міністра закордонних справ Володимира Огризка. Він повідомляє, що за два тижні в Україну приїде генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер. Зустрінеться з керівниками держави і лідером опозиції Віктором Януковичем.

— Щоразу, коли бачу Бориса Тарасюка, згадую 1999 рік, — говорить у своєму виступі депутат Європарламенту Елмар Брок. — Він був у мене в кабінеті, і тоді в НАТО саме приймали Туреччину. Тарасюк запитав: чому Україну й досі не прийняли? Я не мав відповіді. Ситуація досі не змінилася.

Елмар Брок додає, що Україна не готова до вступу в Північноатлантичний оборонний альянс. Серед громадян практично не проводиться роз"яснення про справжні цілі НАТО — захищати своїх членів і поширювати зону миру.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО зустрінеться з Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути