середа, 01 грудня 2010 08:30

Депутати підняли штрафи за "відкос" від армії

Автор: фото: Тасрас ПОДОЛЯН
  Під час вівторкового засідання парламенту ”регіоналка” Юлія Ковальова рахує гроші у гаманці
Під час вівторкового засідання парламенту ”регіоналка” Юлія Ковальова рахує гроші у гаманці

Понад 50 урядових поправок до законів приймала вчора Верховна Рада. Кожен із представників більшості тиснув кнопки за себе та чотирьох колег, відсутніх у залі. Опозиційні депутати участі в голосуванні не брали. Вони перемовлялися, сміялися, ходили туди-сюди.

У кулуарах на столах лежать стоси роздрукованих змін до законів. Серед них розкидані рекламні буклети ювелірної галереї "Фамильные драгоценности", оголошення про складання списків на новорічну ялинку в Українському домі.

— Если всюду нужны касовые аппараты, то почему их нет в Верховной Раде? — каже біля книжкової ятки "регіоналка" 43-річна Ірина Горіна до однопартійки 33-річної Юлії Новікової.

— И на тренажеры нужны чеки, — підтримує Новікова. Натякає на виставку спортивного інвентарю на третьому поверсі парламенту.

Обидві сміються, цілуються та розходяться.

Із трибуни виступає заступник міністра оборони Борис Андресюк, 54 роки. Пропонує посилити відповідальність призовників за ухиляння від служби в армії:

— Слід збільшити штрафи від одного-трьох неоподатковуваних мінімумів (17 та 51 грн. — "ГПУ") до п'яти-семи неоподатковуваних мінімумів за перше правопорушення й до 7–15 за друге.

— У кожній області кілька сотень відмовників, — із місця долучається до обговорення "нунсівець" 56-річний Володимир Карпук. — Тому Міноборони слід підвищувати рівень престижності армії й переходити на контракт. Бо армія в нас — військо робітників та селян.

Ухиляння від служби депутати обговорюють хвилин 7 і голосують. На розгляд інших змін до законів відводять хвилину-дві. Іноді  40 с. Усе приймають без затримок. Перш ніж голосувати, "регіонали" дивляться на заступника голови фракції Михайла Чечетова. Якщо той піднімає руку, тиснуть на кнопки "за".

Зараз ви читаєте новину «Депутати підняли штрафи за "відкос" від армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути