четвер, 03 червня 2010 01:45

"Це не ринок, а баригування, паразитування на праці селян"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Міністр регіонального розвитку Володимир Яцуба (зліва направо), нардеп-комуніст Ігор Алексєєв та міністр освіти і науки Дмитро Табачник вийшли на перекур перед початком засідання Кабміну на подвір’я уряду
Міністр регіонального розвитку Володимир Яцуба (зліва направо), нардеп-комуніст Ігор Алексєєв та міністр освіти і науки Дмитро Табачник вийшли на перекур перед початком засідання Кабміну на подвір’я уряду

Учора перед засіданням уряду на ґанку будівлі Кабміну курять міністр освіти і науки Дмитро Табачник, нардеп-комуніст Ігор Алексєєв та міністр регіонального розвитку Володимир Яцуба. Фотографуємо їх.

— Не можна їх тут знімати без акредитації, — говорить представник охорони Кабміну. Називається капітаном Вороновим.

Відштовхує кореспондента і телефонує старшому лейтенанту держохорони Сергієві Гайдуку. Просить його підійти. Той приходить за 5 хв. і пояснює:

— Те, що ви акредитувалися на зйомку всередині, не дає дозволу знімати міністрів, які під"їжджають машинами. Для цього є окремі списки журналістів. Звертайтеся до прес-служби уряду.

— Якщо вам сказали, що є такі списки, то просіть, аби вас туди внесли, — говорить всередині нардеп-"регіонал" 36-річна Олена Бондаренко, яка курирує інформаційний напрямок у роботі Кабміну. Хоча в квітні називала такі дії охоронців "печерним уявленням про журналістику".

Бондаренко — на шостому місяці вагітності, вдяглася у простору темно-синю блузку та чорну спідницю. Крізь натовп журналістів швидко йде міністр економіки Василь Цушко. Ногою чіпляється за провід та ледь не падає. Відразу за ним оголошують, що прийшов прем"єр-міністр 62-річний Микола Азаров.

— Сьогодні в президента відбудеться нарада, присвячена проблемам в агропромисловому комплексі, — каже глава уряду. — Про сільське господарство неможливо говорити без гіркоти. Це нормально, коли молоко у селянина приймають за гривню, а сир продають за 70? Це нормально, коли м"ясо заготовляють по 10 гривень, а ковбасу продають по 60? Це не ринок, а баригування, паразитування на праці селян. Ми повинні модернізувати агропромисловий комплекс.

Молоко  приймають за гривню, а сир продають за 70

Перед урядовцями розкладений план роботи. Мають розглянути порядок купівлі української техніки для аграрної промисловості, дозвільну систему для господарської діяльності.

— Посадовці тишком засмічують регуляторне поле новими бур"янами, — нарікає Азаров. — Вартість присвоєння номеру в електронній базі даних Держспоживстандарту хочуть зробити дорожчою, ніж вартість проведення випробовування й оцінки відповідності. Кожна спроба створить подібну контору "Рога і копита". Закінчиться тим, що не залишиться ні рогів, ні копит, ні керівників, ні крісел.



Заступник міністра вимагав 200 тисяч доларів хабара


За порушення присяги уряд звільнив заступника міністра охорони навколишнього природного середовища Богдана Преснера, повідомив прем"єр Микола Азаров. Посадовця спіймали на отриманні хабара $200 тис. Той обіцяв сприяти у призначенні на посаду керівника обласного рівня.

— Для нас — це урок, — говорить прем"єр. — Сталася серйозна кадрова помилка. За неї ми суворо спитаємо з усіх причетних. Політичної індульгенції ні в кого не буде. Президент вимагає викорінить корупцію. Правоохоронні органи будуть безкомпромісно переслідувати корупціонерів. Звільняти за посадовий злочин будем безжально. Якщо немає совісті, нехай буде страх.

Преснер зараз на лікарняному. Правоохоронці його пильнують, щоб не втік.

До березня цього року Преснер працював на Львівщині. Був начальником обласного управління екобезпеки та інспектором Державного комітету рибного господарства.

Зараз ви читаєте новину «"Це не ринок, а баригування, паразитування на праці селян"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути