четвер, 30 жовтня 2008 18:13

"Бютівці" поштовхалися з "нашоукраїнцями"

Автор: фото: REUTERS/Gleb Garanich
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко дивиться на колишніх соратників по демократичній коаліції з блоку ”Наша Україна — Народна самооборона” під час засідання Верховної Ради у середу
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко дивиться на колишніх соратників по демократичній коаліції з блоку ”Наша Україна — Народна самооборона” під час засідання Верховної Ради у середу

Увечері 29 жовтня у Верховній Раді побилися колишні соратники по Майдану. "Бютівці" спровокували сутичку в секторі "нашоукраїнців". Це сталося під час голосування змін до держбюджету, які передбачали виділення грошей на позачергові вибори.

Нардеп із БЮТу Олег Ляшко оголошує, що депутат із блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Ігор Кріль збирається голосувати карткою "бютівця"-перебіжчика Ігоря Рибакова. Соратники Юлії Тимошенко оточують колег із НУ-НС, починають штовхатися. Згодом виявляється, що у Кріля була картка його колеги по фракції Івана Плюща.

— Іван Григорович Кириленко, я прошу вашу фракцію у свій сектор. Брейк! Розходимося! — звертається голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, 34 роки, до голови фракції БЮТ.

Голосують. Кириленко показує своїм депутатам, що вони — проти.

— Іван Григорович, оці жести в іншому місці, — говорить спікер. — Поки що тут керує голова парламенту. Будете ним — показуватимете жести, а то як на залізниці.

Бракує чотирьох голосів. "Бютівці" відходять із сектору "нашоукраїнців".

Ляшко в кулуарах розповідає, що у залі відсутні депутати від НУ-НС Оксана Білозір та Святослав Вакарчук, але їхні картки голосують. Водночас мовчить на запитання про те, навіщо "бютівці" використовують таку ж тактику.

— БЮТ трохи увійшов у хуліганство. Їм сподобалося блокувати суди. Вирішили трохи це перенести у Верховну Раду, — коментує дії колег депутат від НУ-НС Тарас Стецьків, 44 роки. — У БЮТі панував страх, що проголосують за гроші на вибори. Коли ми шарпалися в свій час із комуністами та "регіоналами", то це ще було зрозуміло. Коли це роблять союзники — ненормально.

До цього два дні поспіль депутати не могли домовитися про те, який законопроект першим включати до порядку денного: антикризовий президента чи про фінансування виборів. "Бютівці" блокували трибуну.

Але в середу депутати ухвалили-таки взяти за основу президентський антикризовий законопроект. За ніч робоча група мала підготувати його до другого читання, й у четвер після обіду мало бути голосування.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" поштовхалися з "нашоукраїнцями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути