середа, 09 липня 2008 17:53

"Бютівці" блокують трибуну цілодобово

Учора Верховна Рада двічі намагалася почати працювати. Та "бютівці" другий день поспіль блокують парламентську трибуну, а лідери фракцій не можуть домовитися про порядок денний.

Перед початком засідання біля трибуни стоять кілька депутатів від БЮТу.

— Ми встановили нічне чергування по п"ять осіб, які змінюються через певний час, — каже в коридорі "бютівець" Анатолій Семинога, 48 років.

О десятій до трибуни підходить голова Верховної Ради 34-річний Арсеній Яценюк.

— Зараз розпочнеться погоджувальна рада, яка триватиме не менше ніж 1,5 години. Тому навряд чи ми сьогодні вийдемо зі спільними позиціями. Як ви дивитеся на те, щоб попрацювати в комітетах? — звертається до депутатів. — Підтримуєте?

— Ні! Ні! — вигукують ті.

— Може, хочете голосувати за це питання? Але воно не голосується. Тому якщо хочете, сидіть тут. А ми пішли, — каже він і йде.

На півдорозі зупиняється, повертається назад і каже:

— Сьогодні є сама важлива подія. Прошу привітати Віктора Федоровича Януковича із днем народження!

"Регіонали" стоячи аплодують. Та іменинника в залі немає. Януковичу виповнилося 58 років.

Розходитися депутати не поспішають. У коридорі "нашоукраїнець" Руслан Князевич каже, що потрібно закрити цю сесію, аби зняти напругу. Мовляв, жодного результату цього тижня все одно не буде. Зазначає, що фракція блоку НУ-НС не є прихильником блокування, але підтримує вимогу колег першочергово розглянути зміни до держбюджету. "Регіонали" наполягають на звіті уряду. Бо тоді можна буде поставити на голосування постанову про недовіру Кабінету Міністрів.

— Нам незрозуміло, чому коаліція не хоче звіту Кабміну, — знизує плечима депутат від Партії регіонів Олександр Єфремов, 53 роки.

Лідер свого блоку Володимир Литвин, 52 роки, каже:

— БЮТ блокує трибуну через небажання ухвалювати зміни до держбюджету та голосувати за законопроекти, які запропонував президент. Зокрема щодо судочинства.

За 2 год. до зали заходить Арсеній Яценюк. Говорить, що керівники фракцій не домовилися. Закриває засідання для продовження консультацій.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" блокують трибуну цілодобово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути