вівторок, 27 березня 2018 07:05

Більшість зичить смерті усім

Тривожно. Соромно. І прикро за українців. Багато хто хоче крові. Багато крові.

На Європейській площі в Києві 18 березня мітингувальники намагалися встановити сцену для віче. Сумно, що державні мужі, які на крові українців зайшли у владу, затуляють рота громадянам. Нагнали поліції та нацгвардійців, аби завадити. Українці зганяли на них злість. Погрожували розправою. Ніяково від прокльонів жіночки на голови нацгвардійців із побажаннями бездітності та смерті близьких.

А 21 березня країна почула, як може впасти люстра з-під купола Верховної Ради. Як можна знищити весь склад Кабміну, частину депутатів, убити президента. Народ весь день слухав генпрокурора про плановані теракти в Києві, пояснення Надії Савченко. І почалися обговорення у транспорті, магазинах, на кухнях.

Мені тривожно від почутого. Більшість зичить смерті усім. Про наслідки ніхто не думає. Що при хаосі не буде поліції, коли їх прийде вбивати чи грабувати сильніший. Як Савченко про наслідки не думала. Коли наївно вірила, що вчинивши вбивствами переворот, зробить щось добре для країни. Вона є відображенням великої частини суспільства. Тієї, що хоче змін для себе, але не хоче змінюватися сама. Хоче щось для цього зробити, але не розуміє що. Тому живе в паралельних крайнощах — скиглити і плакати чи вбити всіх, кому краще.

Люмпен завжди чекає на доброго пана, який нагодує, вдягне, зробить всю роботу за нього. Пана кличе, на нього молиться, йому продається. А потім розіпне. Бо не дав.

Надія і без оперативного відео вже наговорила на два терміни, хоча й не сяде. Справа ­розлетиться. Якби Савченко ­становила небезпеку, її прибрали б як В'ячеслава Чорновола (голова Народного руху України, загинув 25 березня 1999-го за нез'ясованих обставин в автокатастрофі. — ГПУ) чи Сашка Білого (координатора "Правого сектора" в Західній Україні Олександра Музичка застрелили 24 березня 2014 року під час затримання правоохоронцями. — ГПУ). А так — розі­грується спек­такль. Трохи відбілюється Генпрокуратура, трохи дома­льовується віри в наші спецслужби.

Якби Савченко хоч трохи вчила історію України чи державних переворотів, то знала б — знищення керівної верхівки держави тягне за собою втрату державності.

Зараз ви читаєте новину «Більшість зичить смерті усім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути