середа, 11 листопада 2009 07:35

"Януковичу дадуть можливість розпустити парламент"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Нардеп-”нунсівець” Тарас Стецьків наполягає на тому, що лідером їхньої фракції є Микола Мартиненко
Нардеп-”нунсівець” Тарас Стецьків наполягає на тому, що лідером їхньої фракції є Микола Мартиненко

38 із 72 нардепів-"нунсівців" підписалися за відставку лідера фракції Миколи Мартиненка. Звинуватили його в тому, що прислуговує прем"єрці Юлії Тимошенко. Минулої п"ятниці головуючий на засіданні перший віце-спікер Олександр Лавринович офіційно оголосив про відкликання керівника фракції НУ-НС.

— Мартиненко залишається лідером фракції. Його ніхто не знімав, — підвищує голос його заступник Тарас Стецьків, 45 років. — Відбулася брудна фальшивка, брудна фальсифікація. Немає цих підписів! Немає протоколу засідання фракції. Це безпрецедентне політичне шулерство, яке вчинила група "За Україну!" на чолі з В"ячеславом Кириленком і "иже с ними". На фоні всіх проблем, які зараз стоять перед країною, вони займаються дрібною плебейською боротьбою за крісло. Це вже питання до Генпрокуратури і судових органів, які мають покарати тих, хто фальшував протокол так званого засідання, і тих, хто оголошував це на засіданні Верховної Ради.

Маєте на увазі Олександра Лавриновича, який зачитав документ?

— Він прекрасно розумів, що йде на порушення регламенту й закону. Але видно їм усім начхати і наплювати на все. Результатом цього може стати розпад або загибель держави, якщо вони не зупиняться, або якщо їх не зупинять люди.

Яка мета зняття Мартиненка?

— Мету знають ляльководи, які сидять у Секретаріаті президента, в Партії регіонів. Можливо, ще якісь бізнес-групи беруть у цьому участь. А хлопці з групи "За Україну!" просто маріонетки і пішаки в цій грі. Ці ляльководи спочатку хочуть поміняти голову фракції, виведуть фракцію з коаліції, заведуть в іншу. А потім поставлять на Януковича. І після того, як він імовірно виграє вибори, дадуть йому можливість розпустити парламент і зробити дострокові вибори.

Чи знову збиратимете 38 підписів за обрання Мартиненка лідером фракції?

— Ніхто цього робити не буде. Він і так легітимний лідер. Треба займатися важливими для країни питаннями, бо вона на межі дефолту.

Але ж навесні ви поставили підпис під документом про відставку Мартиненка.

— Я ставив підпис під зовсім іншим документом. Був інший контекст й інша ситуація. Ті підписи свою роль відіграли і все. Їх немає. Вони не цінні. А тепер їх витягають із рукава і пробують цими підписами грати. Це тільки говорить про неморальність цих людей.

Зараз ви читаєте новину «"Януковичу дадуть можливість розпустити парламент"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути