Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2007 17:48

Янукович знову попередив Макуху

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Перед засіданням члени уряду можуть неформально поговорити про справи. Цього разу міністр екології Василь Джарти переконує в чомусь віце-прем’єра Андрія Клюєва
Перед засіданням члени уряду можуть неформально поговорити про справи. Цього разу міністр екології Василь Джарти переконує в чомусь віце-прем’єра Андрія Клюєва

На вчорашнє засідання уряду прем"єр-міністр Віктор Янукович, 56 років, запізнюється. Заходить із червоною папкою, на якій наклеєний маленький папірець. Витягує звідти промову й оголошує про зміни до цьогорічного бюджету.

— Рівень покращання буде вищим, аніж те, що ми з вами планували і на чому робив наголос президент України, — оголошує Янукович.

Розповідає, що мінімальну зарплату з 1 квітня збільшать до 420 грн, із 1 липня — до 440 грн, а з 1 жовтня — ще до 460 грн. У залі чути приглушений сміх журналістів. Прем"єр із серйозним обличчям продовжує читати, що прожитковий мінімум з 1 квітня зросте не на 20, а на 24 грн. А з 1 жовтня — ще на 22 грн.

— А не так, як пропонували — на 19 гривень, — зауважує Янукович.

Потім глава уряду каже, що з 1 квітня мінімальну пенсію підвищать до 410 грн, а з 1 жовтня — ще на 5.

— І це не межа, — говорить Янукович.

А не так, як пропонували — на 19 гривень

Обіцяє й далі працювати на покращання добробуту людей. Збирається навести порядок із тарифами. Натякає, що в підвищенні винні попередні уряди та місцева влада.

— Як би хто не показував пальцями на наших попередників і на місцеві органи влади, але з нас ніхто відповідальності не знімав, — визнає Янукович.

За його словами, уряд має контролювати тарифи на послуги житлово-комунального господарства. Міністерство економіки з цим не може впоратися. Хоча 80% тарифів підвищені необґрунтовано.

— Ми найближчим часом зробимо висновки і про роботу цінових інспекцій, і вашу особисто, — звертається Янукович до міністра економіки Володимира Макухи.

Той швидко кілька разів киває головою і вдає, що записує. Насправді просто підправляє олівцем рисочки навколо кількох слів.

Прем"єр підкреслює, що вже робив зауваження Макусі, а зараз його повторює.

Янукович читає довго й повільно. Майже вдвічі затягує час на вступне слово. Коли переходить до питань посівної, починає читати швидше.

— Не слід забувати, що постачальники пального спробують скористатися традиційним зростанням попиту... — затинається і веде далі: — ...та цін із початком весняно-польових робіт.

Ми хочемо якомога швидше жити

Дехто стомлено підпирає голови руками. Міністри праці й соціальної політики, охорони здоров"я й внутрішніх справ — Михайло Папієв, Юрій Поляченко та Василь Цушко — витягують папери й відверто займаються своїми справами. Міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич дивиться на Януковича, знуджено стукає олівцем по купі паперів на столі.

Прочитавши усе, Янукович знімає окуляри й додає кілька слів від себе. Зокрема каже, що Кабмін багато критикують.

— Уряд завжди буде на гострії атак і з боку політичних сил, і з боку громадян, — визнає прем"єр і по-філософськи додає: — Безумовно, всі ми хочемо якомога швидше жити. Але завжди є різниця  між тим, що ми хочемо і що ми можемо.

Зараз ви читаєте новину «Янукович знову попередив Макуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути