Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2007 17:45

"Я нічого шкідливого для держави не зробив"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Сергій Головатий уже був комуністом, ”бютівцем” і ”нашоукраїнцем”. Тепер він став ”регіоналом”
Сергій Головатий уже був комуністом, ”бютівцем” і ”нашоукраїнцем”. Тепер він став ”регіоналом”

Колишній "нашоукраїнець" 53-річний Сергій Головатий на дострокові вибори йде за списком Партії регіонів. Ще в середині липня в інтерв"ю "ГПУ" він говорив: "Я не бачу сенсу подальшого перебування в українській політиці. Немає з ким будувати державу". На запитання, чи не пропонували приєднатися до коаліції, Сергій Петрович відповів: "Ні. Вони знають, що не піду". "ГПУ" зустрілася з ним, щоб дізнатися, що змінилося.

У своєму кабінеті Головатий саме набирає на комп"ютері якийсь текст англійською мовою. Одягнений у клітчасту сорочку та вузькі блакитні джинси.

У середині липня в інтерв"ю нашій газеті ви казали, що коаліція не запропонує вам іти в їхньому списку, бо знають, що ви не погодитеся. Що змінилося?

— Треба подивитися, підняти це інтерв"ю. Там такі слова є точно? — говорить Сергій Головатий і починає перебирати в себе на столі папери.

Каже, що десь тут поклав "Газету по-українськи". Не знаходить, і просить помічника роздрукувати те інтерв"ю з Інтернету. За кілька хвилин отримує, шукає свою відповідь. Коли знаходить, каже:

— На той час я був переконаний, що вони не будуть пропонувати. Але потім запропонували.

Чому ви погодилися?

Головатий довго мовчить.

— Сьогодні в парламенті — комуністи, соціалісти, БЮТ, "Наша Україна" і "Регіони", — нарешті каже і знову робить паузу. Тоді починає перераховувати: — Я формально був виключений із лав КПРС у березні 1990 року, коли вперше був обраний до Верховної Ради УРСР на антикомуністичній платформі. Потім переобирався ще двічі у своєму окрузі як безпартійний. На четверті вибори був включений до фракції БЮТ. Був там із 2002-го по травень-червень 2005 року. Але в зв"язку з тим, що я проголосував на підтримку кандидатури Єханурова на прем"єр-міністра, мене виключили з фракції БЮТу. Фракція "Наша Україна" — це вже були вибори 2006 року. Коли ж Ющенко видав 2 квітня цього року перший указ про розпуск парламенту, я почав гостро критикувати його. За непокору начальству мене виключили з фракції "Наша Україна". Ідеологія Соцпартії — не моя.

До Тимошенко не пішов би. Там немає нічого, крім брехні

Через ці виключення з усіх фракцій-партій я міг бути вже поза парламентом. Але для себе вирішив, що нічого шкідливого для держави й суспільства не зробив. Я маю знання, маю досвід. На сьогоднішній момент не бачу причини, щоб не бути в українському парламенті. Мені дали таку змогу, і я від неї не відмовився.

Так що це питання не до мене, а до БЮТу і до блоку "Наша Україна": чому я мав би бути на суспільному смітнику?

А якби вони раптом вам запропонували йти за їхніми списками, погодилися б?

— Якби "Наша Україна" визнала мою свободу депутата і запропонувала — пішов би. До Тимошенко не пішов би. Там немає нічого, крім брехні.

Ви займаєтесь виборчою кампанією Партії регіонів?

— Я беру участь у політичних дискусіях, які ведуться в засобах масової інформації. Буду говорити на ті теми, заради яких я був і є в політиці. Це — верховенство права, творення досконалої правової системи за європейськими стандартами.

Що б ви сказали людям з БЮТу та НУ-НС, які звинувачують вас у зраді?

— Я нікого не зраджував. Я нікому не давав клятви, що буду їхнім особистим слугою. Вони зрадили принципи демократії і верховенства права.

Зараз ви читаєте новину «"Я нічого шкідливого для держави не зробив"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути