Ексклюзиви
пʼятниця, 24 березня 2017 06:05

1818 людей відкликали депутата з міської ради

У Кам'янському на Дніпропетровщині місцеві жителі відкликали з міської ради депутата Юрія Литвиненка. За це підписалися 1818 виборців із його округу. Такий випадок стався вперше в країні.

У міську раду Литвиненко пройшов за списком партії "Блок Петра Порошенка" позаторік. Підписи за відкликання почали збирати в січні. За рік до цього його виключили з партії та фракції в міській раді.

Постанову про припинення депутатських повноважень ухвалила місцева виборча комісія 19 березня. Напередодні таке рішення прийняли на партійному з'їзді.

— Після виборів Литвиненко уникав виконання депутатських обов'язків. За це його виключили з фракції. Він також став фігурантом кримінальних проваджень. Були виявлені факти зловживання службовим становищем і нецільового використання коштів. На окрузі Литвиненка проживають шість тисяч виборців. А за його відкликання підписалися 1818 людей. Тобто кожен третій. Це непроста, але реальна процедура, — каже голова Кам'янської міської організації "Блоку Петра Порошенка" 55-річна Наталія Шкуренко.

— Є кілька пунктів, за якими депутат може бути відкликаний. Перший — порушення Конституції, — говорить Юрій ЛИТВИНЕНКО, 62 роки.

— На момент, коли пролунали ці звинувачення, не було жодної статті Конституції, яку я порушив би і це було доведено в суді. Відсутність роботи з виборцями — теж ні. Тільки цьогоріч ­надав допомогу виборцям, інвалідам, підшефній школі 10 разів. Відсутність звіту про роботу — ні. Звіт про роботу за 2016 рік у грудні був оприлюднений на сайті. Пропуски на сесії? На той момент, коли готували документи, відбулося 14 сесій. На 12 з них я був присутній.

Юрій Литвиненко раніше очолював комунальне підприємство із вивозу відходів.

Відкликати депутата з місцевої ради дозволяють зміни до виборчого законодавства, які ухвалили позаторік.

Новим депутатом міської ради став наступний у виборчому списку юрист 32-річний Антон Гусєв.

Зараз ви читаєте новину «1818 людей відкликали депутата з міської ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути