Ексклюзиви
пʼятниця, 22 серпня 2008 16:40

Жан-Мішель Жарр упадав за трьома актрисами

Автор: фото: REUTERS
  Французький музикант Жан-Мішель Жарр 26 серпня 2005 року виступав у польському Ґданську на святкуванні 25-ї річниці профспілки ”Солідарність”. На концерт приїхав зі своєю третьою дружиною, актрисою Енн Парійо
Французький музикант Жан-Мішель Жарр 26 серпня 2005 року виступав у польському Ґданську на святкуванні 25-ї річниці профспілки ”Солідарність”. На концерт приїхав зі своєю третьою дружиною, актрисою Енн Парійо

"Такого скупчення людей Москва не бачила з похорону Сталіна 1953 року", — писали російські газети про концерт французького композитора Жана-Мішеля Жарра 1997-го, на святкуванні 850-річчя Москви. Послухати віртуоза біля будівлі Московського державного університету тоді прийшли 3,5 млн осіб. У Книзі рекордів Гіннеса це досягнення досі не перевершене. 24 серпня Жанові-Мішелю Жарру виповниться 60 років.

Майбутній рекордсмен поміж музикантів народився в місті Ліон у родині композитора Моріса Жарра та Франс Пежо, героїні антифашистського руху Опору. Дідусь Андре Жарр був одним із винахідників програвачів платівок. Батько писав музику до французьких фільмів. Він покинув родину, коли синові було 5 років. Моріс Жарр переїхав до США. За музику до голлівудських стрічок отримав три "Оскари" від Американської кіноакадемії.

Із матір"ю Жан-Мішель живе в Парижі. Бере уроки гри на фортепіано у викладачів столичної консерваторії. У 1960-х захоплюється рок-н-ролом, починає грати на електрогітарі. Його визнали кращим вуличним музикантом Парижа.

Жарр здобуває філологічну освіту й продовжує займатися музикою. Свій перший синтезатор купує 1968-го. Грає в "Групі музичних досліджень". У 23 роки потрапляє в Паризьку оперу як наймолодший музикант. Залу відкривали після реконструкції. Спеціально до урочистостей Жарр пише балет "Аор" із семи частин. Кожна відповідала кольору веселки.

Видати платівку "Кисень" 1976-го Жанові-Мішелю допомагає продюсер Френсіс Дрейфус, який пропагував у Франції музику британських експериментаторів "Пінк Флойд" і Девіда Боуї. Диск розкупили накладом 10 млн примірників.

14 липня 1979 року Жан-Мішель Жарр зібрав у Парижі перший мільйон слухачів. Відтоді його концерти неодмінно супроводжують лазерні шоу.

Для мене гроші не важливі

— Часто сучасну електронну музику створюють під дією наркотиків, — зізнається Жан-Мішель. — Але іноді вона сама може стати наркотиком, на який відразу "сідаєш". Музика — це ж настрій. Я недарма вибираю для концертів незвичні місця — портові доки Лондона, Мексику під час затемнення сонця, фасад університету в Москві. Для мене гроші не важливі. Я добре заробляю з продажу альбомів. Напевно, вже поставив рекорд із безплатних виступів серед артистів.

Жарр живе в невеликому французькому містечку Руассі неподалік Парижа зі своєю третьою дружиною, 48-річною актрисою Енн Парійо. Жінка зіграла роль кілера в бойовику Люка Бессона "Нікіта". Вони разом три роки. До цього Жан-Мішель зустрічався із французькою актрисою Ізабель Аджані. До весілля не дійшло.

— Я йому вірила, а він мене обманув, зрадив! — жаліється Аджані. — Казав, що влітку не зможе провести зі мною жодного дня відпустки. Сам у цей час планував відпочинок на Сардинії з наступною подружкою.

У другому шлюбі з британською акторкою Шарлоттою Ремплінг музикант прожив 20 років. Жінка потім розповіла журналістам про всі його зради. Після розлучення вона деякий час лікувалася від неврозу. Від шлюбу з Шарлоттою в Жарра залишився 30-річний син Девід. Він сценарист у Голлівуді. Донька від першого шлюбу із подругою молодості Флорою Жилло 33-річна Емілі Жарр — дизайнер одягу.

1948, 24 серпня — Жан-Мішель Андре Жарр народився у м. Ліон, Франція
1968 — купив перший синтезатор, починає писати електронну музику
1972 — у Парижі виходить дебютний альбом "Піщаний палац"
1975, 20 січня — одружився із Флорою Жилло; розлучилися 1977-го
1978, 7 жовтня — побрався з британською актрисою Шарлоттою Ремплінг; розлучилися 1998-го
1979 — потрапив у Книгу рекордів Гіннеса: на його концерт у Парижі прийшов мільйон глядачів
2005, 12 травня — побрався з французькою актрисою Енн Парійо

Зараз ви читаєте новину «Жан-Мішель Жарр упадав за трьома актрисами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути