Ексклюзиви
вівторок, 05 січня 2016 06:40

За 700 доларів продала першу картину Євгенія Гапчинська

Автор: Тарас Подолян
  Дівчинка прийшла на виставку художниці Євгенії Гапчинської до столичної галереї ”Щастя”. Показали зо три десятки картин
Дівчинка прийшла на виставку художниці Євгенії Гапчинської до столичної галереї ”Щастя”. Показали зо три десятки картин

— Идеи для картин постоянно крутятся в голове. Всегда что-то записываю. Две работы увидела во сне, — каже київська художниця 41-річна Євгенія Гапчинська. 26 грудня у своїй галереї "Щастя" в центрі столиці відкрила виставку "Ти — моє щасливе число". Показує роботи, написані 2015-го.

На стінах висить до 30 картин. На одній — рожевощока дівчинка в червоній сукні стоїть на колінах. Зверху напис "Господи, избавь от дураков". На іншій хлопчик і дівчинка цілуються під небесами.

— Вчилася в Харківському художньому інституті. За п'ять років рєпінська манера живопису набридла, — розповідає Євгенія. Сидить на підвіконні галереї в коротких чорних шортах і топі. На плечі видно тату морського коника. — Після захисту кілька років взагалі нічого не малювала. 2001-го влаштувалася на роботу в галерею "Срібні дзвони". Їхала в поїзді і ручкою намалювала казкового ельфа. Згодом цю картину придбала знайома за 700 доларів. Із того часу постійно малюю цих чудиків.

У галереї продають подушки та футболки з репродукціями картин Гапчинської, книжки та календарі. За перекидний календар правлять 250 грн. Гостей пригощають рожевим зефіром, пряниками у вигляді санчат, ангелів, зірочок та ведмедиків. Киянка 7-річна Марія Приймакова бере зі столу одного у формі ангела. Йде в куток до подушок із малюнками Гапчинської. Обережно перекладає їх і роздивляється.

— Надо было просить Деда Мороза принести не плюшевого мишку, а такую подушку, — каже.

Працівниця галереї просить фотографа не знімати розвішаних робіт зблизька.

— Зараз часто підробляють картини Євгенії, — пояснює. — Хочемо цьому запобігти.

— Якось поїхала до Харкова, — згадує художниця. — Зайшла у кафе, а там висять мої роботи. Зайшла у магазин солодощів — там теж. Почала з таким боротися. Мої юристи вже багато судів виграли.

Картини Гапчинської коштують від 100 тис. грн. Вона має галереї в Києві, Дніпропетровську, Одесі та Москві.

— У Москві зараз працювати важко, — говорить Євгенія, — бо мій чоловік воює на Донбасі.

Працівниця галереї відкриває коробку з "ґудзиками щастя" від Євгенії Гапчинської. Гості по черзі беруть по одному. Якась жінка починає перебирати — зелений міняє на червоний.

— Перебирати не треба, — перемовляються двоє відвідувачок. — Брати треба той, який першим попав до рук. Це — талісман на щастя. Треба загадати бажання і постійно носити ґудзик із собою. Кажуть, воно обов'язково має здійснитися.

Зараз ви читаєте новину «За 700 доларів продала першу картину Євгенія Гапчинська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути