Ексклюзиви
вівторок, 11 червня 2013 05:15

Вінничанин знайшов п'ять тисяч євро

Вінничанин 56-річний Максим Дацик торік знайшов гаманець із грішми. Каже, відтоді його переслідують невдачі.

У Вінницький парк Дружби народів Максим Васильович приходить із перебинтованою рукою. Чорний кучерявий чуб із легкою сивиною.

— Вчора порізався, як м'ясо нарізав. Маю рану глибиною в 2 сантиметри, до кістки дістав, — розповідає. — На тому тижні забивав полицю, стукнув себе молотком. На іншій руці два пальці посиніли. До того місяць лежав із запаленням легенів.

Живе сам в однокімнатці в районі Старого міста. З дружиною розлучився сім років тому. Рідні не має. Син Олексій 2007-го розбився на слизькій трасі під Вінницею.

— Неприємності почалися після того клятого гаманця. Йшов на співбесіду, хтів влаштуватися  автомеханіком. Присів на лавочку. Бачу, під нею валяється чорний кошельок дорогий, з крокодилячої шкіри. В одному відділенні лежали гривні. Розсипав їх удома на ліжку. Перераховував разів із 10. Вийшло 4736 гривень. В іншому відділенні були банківські картки, фотографія чоловіка — мабуть, власника — з донькою і дружиною-блондинкою. Розщібнув третє відділення, а там стопка євро.

Перемацав, чи валюта справжня. Нарахував 5 тисяч євро.

— Закинув кошельок на шафу і пішов спати. Приснився чоловік з фотографії у довгій чорній рясі. Йду повз нього і падаю в обрив. З переляку прокинувся. Вранці вирішив віддати гаманець власнику. Прийшов на фірму, яку знайшов за зарплатною карткою. Гаманець належав її власнику, а він поїхав відпочивати за кордон.

Я замовив собі загранпаспорт. За два тижні полетів у Єгипет. Там поранив чимось гострим ногу. Рана почала гноїтися. В Україні врачі радили відрізати ногу. Пообіцяв собі, як не відріжуть ногу, зберу всі гроші й поверну гаманець. Але про  обітницю забув. На третій день на роботі на мене з підйомника впала машина. Забив грудину й зламав ребро. Як виписали з лікарні, продав дачу. Склав гроші у кошельок та пішов віддавати. Але фірма, що належала цьому чоловіку, пропала. Пішов до гадалки, але вона мене виганала. Услід крикнула, що мені пороблено на смерть.

Зараз ви читаєте новину «Вінничанин знайшов п'ять тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути