четвер, 04 червня 2020 05:51

"Винна банкам крупну суму. Гашу одразу три кредити"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Свекор заповів квартиру і дачу племіннику, хоч має двох синів, — розповідає в листі хмельничанка Ілона, 41 рік. — Уся родина шокована його вчинком. Мій чоловік Ігор і його брат Роман хотіли найняти адвоката і відсудити майно. Але нас попередили, що все законно і повернути нічого не вдасться. Племінник уже виставив квартиру на продаж. Він заможна людина, ні в чому не має потреби. Чому свекор усе залишив йому, а не нам?"

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник. Сканує долонею фото чоловіка у сірому костюмі та квадратних окулярах.

— Перед смертю свекор хотів одружитися зі значно молодшою жінкою. Сини були проти. Боялися, що вона успадкує все майно батька. А племінник, навпаки, в усьому дядькові годив: робив ремонт у його оселі, купував продукти, які той любив, але не міг вживати через строгу дієту. Приїжджав до нього щотижня, тоді як сини мусили податися на заробітки і навідували старого рідко. Підкупив дядька турботою, тому успадкував усе майно. Брати ще довго триматимуть образу на кузена. Після запеклих розмов таки повернуть дачу. Поділіть участок навпіл і порядкуйте дружньо.

"Я втомилася жити в кредит, — пише 37-річна Леся з Київщини. — Маю три банківські картки. На кожній кредитний ліміт 30 тисяч гривень. Уся зар­плата іде, щоб погасити то одну, то іншу карточку. Боюся далі лізти в борги, бо вже винна банкам велику суму. Гашу одразу три кредити. Роботи постійної немає. Більше, ніж на пів року не затримуюся. То колектив не підходить, то далеко від дому, втомлююся. Чоловік каже, щоб я їхала на заробітки, а він глядітиме корову і свині. Та я знаю, що з ним усе стоятиме голодне, город заросте. Боюся лишати його самого, бо заведе коханку. Сусідка теж на пів року поїхала в Польщу, а чоловік привів додому іншу жінку".

Біоенергетик запалює свічку. Дістає з конверта фото подружжя. Леся у плетеному светрі сидить на дивані поруч з бороданьом у банному халаті. На столі лежить пакетик із соняшниковим насінням.

— Довіряйте коханому і не влаштовуйте сцен ревнощів. Виберетеся на заробітки разом у липні. Господарство залишите на свекруху. Їдьте до перевіреного роботодавця, контакти якого дасть знайомий. Бо інші охоче кинуть на гроші. Коли погасите всі борги, кредитки позакривайте. Надто висока буде спокуса накупити техніки та речей, без яких можна обійтися.

"Донька не може зустріти свою половинку, — пише 50-річна Олена Василівна з Вінницької області. — У 16 років вона народила двійню від 18-річного знайомого. Батьки змушували його на Наталі одружитися, але ми були проти. Моє серце відчувало, що довго їхній шлюб не протягне. Дали їм шанс пожити разом, розбіглися за пів року. Я онуків вигляділа, Наташа університет закінчила. Тепер при роботі, має власну хату, а господаря не вистачає. До всього треба чоловічі руки. Зустрічалася з хлопцем з сусіднього села. Все було в них серйозно. Але мати Максима не хотіла, щоб син одружився на жінці з двома дітьми. Наталя важко пережила розcтавання. Тепер чоловікам не довіряє".

Вкладає у конверт фото кучерявої білявки. Вона в майці і джинсовій спідниці позує біля фонтана у Вінниці.

— Восени пара знову зійдеться. Хоче того мати чи ні, Максим збере речі та переїде жити до Наталії. Ніколи не пошкодує про свій вибір. Ця жінка змінить його у хорошу сторону. Змусить позбутися шкідливих звичок, допоможе влаштуватися на кращу роботу. За рік стануть батьками.

"Син — добрий хлопець, не п'є і не курить, — пише 49-річна Ніна Володимирівна з Івано-Франківської області. — Йому виповнилося 27. Має єдину ваду — заїкається. Переживаю, бо дівчини не має. Єдине його захоплення — комп'ютер. На роботу Дмитро їздить у Польщу. Хочу знати, яке майбутнє на нього чекає".

— Син зав'яже з парубоцтвом до 30 років. Останнім часом багато нервується, тому заїкатися­­ став частіше. Самолікуванням тут не зарадиш. Треба звертатися до спеціалістів. Долю зустріне за кордоном. Працюватимуть разом. Навіть спробує відбити кохану в іншого чоловіка. Махати кулаками не треба. Вона все одно обере Дмитра.

"Доньці 27 років, — пише Людмила Григорівна, 53 роки, із Сумської області. — Має вищу освіт, але за спеціальністю не працює. У неї багато друзів, та особисте життя налагодити не може. Почала зустрічатися з одруженим чоловіком. Він набагато старший. Мої умовляння розірвати з ним стосунки на неї не діють".

Вкладає паспортне фото доньки. Вона кароока, в червоній блузі. Волосся зібране у високий пучок.

— Роман з одруженим чоловіком триватиме ще пів року, доки про стосунки не довідається дружина. Поставить перед вибором. Він зробить його на користь сім'ї. Доньці побиватися через це не варто. Доля готує для неї нову захоплюючу зустріч. Наступного року матимете зятя і онуку. Життя зміниться на краще.

Зараз ви читаєте новину «"Винна банкам крупну суму. Гашу одразу три кредити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути