пʼятниця, 15 вересня 2017 07:10

Вікторія Висоцька зібрала 500 зубних паст

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Киянка Вікторія ­Висоцька ­показує зубні пасти зі своєї колекції. Їх має з 35 країн. Найдорожчу, ”Беверлі Гіллз” за 500 гривень, привезли друзі з Ірану. Свіжий подих після неї тримається майже до кінця дня
Киянка Вікторія ­Висоцька ­показує зубні пасти зі своєї колекції. Їх має з 35 країн. Найдорожчу, ”Беверлі Гіллз” за 500 гривень, привезли друзі з Ірану. Свіжий подих після неї тримається майже до кінця дня

— Щомісяця купую не менше п'яти зубних паст. Продаю знайомим, віддаю родичам і друзям. Прошу після використання повертати тюбики, — говорить 20-річна Вікторія Висоцька з Києва. Майже 16 років збирає зубні пасти.

Із Вікторією зустрічаємось у парку в центрі столиці. Одягнена в білу блузу і чорний плащ. Принесла пакет із десятком тюбиків. Загалом зібрала майже півтисячі.

— Колекціонувати почала в дитячому садку. Любила розглядати різнокольорові пасти з блискітками, — розповідає Вікторія. — Мала проблеми з зубами. Передались генетично. У молочних постійно були дірки. Швидко випадали. Тому ще малою вирішила, що зуби матиму гарні.

Перебирає тюбики. На кількох наліплено напис "Азія".

— Зібрала екземпляри з 35 країн, — каже Вікторія. — Азійські —солоні на смак. Арабські — дуже м'ятні. Індійські — гострі. Нагадують перець чилі, приправи. Нещодавно тітка привезла в'єтнамську. У роті перетворюється на жуйку, майже не піниться. Користуватися неможливо.

Найстаріша моя паста — 1949 року. Подарували друзі з Одеського інституту стоматології та щелепно-лицевої хірургії. Називається "Уша", вироблена в Індії. Нею не користувалися. Тверда, мов камінь.

Вікторія відкриває маленький тюбик. У ньому видно залишки чорної пасти.

— Смаки маю найрізноманітніші — з кока-колою, мохіто, гвоздикою, виноградом, апельсином, лимоном, яблуком. Є арабська паста з корицею — дуже кисла. Найцікавіший смак ентеросгелю — як крем для взуття. Запах неприємний, але на смак сподобалася. Сама нею чистила зуби.

Найдорожча паста — за 500 гривень. Передали друзі з Іраку. Називається "Беверлі Хіллз". Мала дві, синю й чорну. Після них цілий день тримається свіже дихання.

На власному досвіді переконалася — жодна паста не відбілює зуби. Вона може дати тільки свіжий подих і прибрати зубний наліт. Її склад не змінюється понад 50 років. Основне — сполуки кремнію, силікати.

Колекцію Вікторія зберігає у гардеробі. Щоб звільнити місце, частину одягу переклала в коробки на підлозі. На прибирання колекції виділяє цілий день. Робить це раз на три місяці.

— Мама спочатку погрожувала викинути. Я плакала. Нещодавно зареєструвала національний рекорд. Тепер вона серйозно ставиться до мого захоплення, — продовжує Вікторія Висоцька. — Ще у 6 років вирішила зі своєю колекцією потрапити до Книги рекордів Гіннеса.

Найбільше зібрання паст у світі має стоматолог Валерія Колпакова з Канади — 2032.

Зараз ви читаєте новину «Вікторія Висоцька зібрала 500 зубних паст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути