середа, 05 березня 2008 14:59

Віктор Бронюк виготовляє самогонні апарати

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Співак  Віктор Бронюк (ліворуч) із другом-бізнесменом Юрієм на зйомках свого кліпу
Співак Віктор Бронюк (ліворуч) із другом-бізнесменом Юрієм на зйомках свого кліпу

28-річний соліст вінницького гурту "Тік" Віктор Бронюк зняв кліп на пісню "Прощавайте, дівчата". У столичному нічному клубі "Патіпа" співак сидить у зеленкуватій формі сержанта радянської міліції. На голові скуйовджене кучеряве волосся.

— Хлопців відправляють в армію і мають постригти наголо, — переказує сюжет кліпу. — Я теж голив голову, коли в мене почало випадати волосся. А потім почав відпускати кучері, вони в мене від батька.

Каже, що мати Євгенія Іванівна працює в сільській школі вчителькою молодших класів. А батько Володимир Миколайович — пенсіонер, хворіє на цукровий діабет. Вони живуть у селі Соколова на Вінниччині.

Розповідає, що мати ставила йому двійки, але школу закінчив з відзнакою. А з Хмільницької музичної школи його хотіли вигнати.

— Учитель казав, щоб забирав документи, бо толку все одно не буде. Тепер я чи не єдиний з курсу займаюся музикою. Просто педагоги не вміли добре пояснити, — уточнює.

Бронюк вступив до Вінницького педуніверситету на історичний факультет.

— Мав баян і гітару, грав у гуртожитку на кожному застіллі. А ще навчив хлопців куховарити. Люблю готувати "сирітський" борщ — коли ложка в каструлі стоїть.

Каже, влітку збирається одружуватися з 22-річною Тетяною, яка не любить готувати, зате добре миє посуд. У розмові називає її "моя майбутня дружина".

— Мені часто сняться віщі сни. Майбутня дружина теж спершу наснилася. А 6 травня 2007-го я побачив її на концерті в Івано-Франківську.

У Вінниці Віктор Бронюк винаймає квартиру. Власного житла не має, збирається будувати дім. Їздить на автомобілі "Мазда", який йому переправили з-за кордону.

Люблю готувати "сирітський" борщ — коли ложка в каструлі стоїть

— За руль сьогодні не сяду, бо трохи випив, — кладе руки в кишені штанів. — Люблю самогон. Коли жив у селі, сам гнав із цукру. Можу зробити самогонний апарат: і простий, і складний. Коли Михайло Горбачов запровадив сухий закон, у село привезли величезний причіп від трактора. Селяни мали добровільно зносити туди самогонні апарати, але тягли лише побиті баняки і старі трубки. Коли в Києві презентував альбом "Літерадура", при вході наливали 70-градусний самогон. Його гнав мій тато. На закуску давали сало і чорний хліб. Деякі відвідувачі заходили по кілька разів і на концерт уже не попадали.

Раніше Віктор Бронюк працював головним спеціалістом в управлінні культури Вінницької міськради. У липні звільнився.

— Дістала кабінетна робота. Мусив відписувати бабулькам, чому зимою не грає радіо в парку, чому мало лавок і багато собак у місті, — пояснює.

У кліпі "Прощавайте, дівчата" знявся його друг — київський бізнесмен Юрій.

— Ми пишемо тексти для "Камеді Клабу" і "95 кварталу". У кліпі я граю олігарха, — відставляє Юрій два пухкі пальці. Квітчаста сорочка обтягує його чималий живіт. — Це сорочка з Таїланду. Друг стирив у персоналу одного з тамтешніх ресторанів. Ледь вліз у неї, — плескає себе по животу. — А це моя "капуста", — витягає із задньої кишені дві пачки фальшивих доларів. —  У нашій країні все купується і продається. Тільки Вітю не купиш, він гордість нації!

Каже, з Віктором Бронюком його познайомили хлопці з "Камеді Клабу Україна".

— Я купив нову машину і приїхав до них на шашлики похвалитися. Вони кажуть: фігня твоя машина, послухай — які пісні! Після цього я запросив Вітю на весілля до Жені Кошового з "95 кварталу". Там був сплошний пафос і гламур, — говорить у ніс. — Але "Тік" шокував усіх. У Кошового тепер на телефоні стоїть його пісня про оленів.

1979, 24 березня — Віктор Бронюк народився у с. Соколова Хмільницького р-ну Вінницької обл.
1992 — закінчив у Хмільнику музичну школу
1994 — вступив до Барського педучилища на спеціальність "вчитель образотворчого мистецтва"
1998 — студент історичного факультету Вінницького педагогічного університету
2004–2005 — гендиректор державного підприємства "Вінницький обласний центр оздоровлення, відпочинку і дозвілля"
2005, 2 червня — створив гурт "Тік"
2007 — звільнився з посади головного спеціаліста управління культури Вінницької міськради

Зараз ви читаєте новину «Віктор Бронюк виготовляє самогонні апарати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути