вівторок, 24 вересня 2019 06:55

В Івана Герцена після обстрілу стався інфаркт

Автор: ФОТО З САЙТА FACEBOOK.COM.COM
  Іван Герцен працював травматологом в Одеській міській поліклініці №6. Торік у листопаді його призвали у Збройні сили України. Надавав допомогу пораненим у госпіталі в Дніпрі
Іван Герцен працював травматологом в Одеській міській поліклініці №6. Торік у листопаді його призвали у Збройні сили України. Надавав допомогу пораненим у госпіталі в Дніпрі

10 місяців працював у госпіталі в Дніпрі одеський травматолог 38-річний Іван ГЕРЦЕН. На початку вересня під час евакуації поранених бійців із передової він потрапив під обстріл. Наступного дня помер від інфаркту.

— Івана Івановича знайшли в операційній, реанімувати не змогли, — кажуть колеги.

Навчався в Одеському національному медичному університеті. Після закінчення працював у міській поліклініці №6.

— У листопаді 2018 року його як офіцера запасу призвали у Збройні сили України на 18 місяців, — розповідає сестра Тетяна Герцена. — Він пишався, що став у нагоді рідній країні. Щодня телефонував батькам. Завжди намагався завершувати розмову на позитивній ноті. Говорив: "Ми переможемо. Тоді я повернуся додому". Інколи працював 24 години на добу. Навіть жив при госпіталі. Йому було важко, та ніколи не скаржився.

Лікаря поховали на другому Християнському кладовищі в Одесі поряд із дідом Іваном Герценим. Він помер 18 квітня 1999 року. Був травматологом, доктором медичних наук.

— Брат із дитинства мріяв зайнятися медициною — цій справі присвятили життя чотири покоління нашої родини, — говорить Тетяна. — Був талановитий, грамотний і веселий. Пацієнтам завжди казав правду, бо обманювати не вмів.

На робочому місці Івана Герцена колеги хочуть установити пам'ятну табличку, а школі, в якій він навчався, присвоїти його ім'я. Президента Володимира Зеленського просять надати Герцену звання Героя України.

Зараз ви читаєте новину «В Івана Герцена після обстрілу стався інфаркт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути