вівторок, 26 лютого 2019 05:26

В Анатолія Зінкевича залишилися шестеро дітей

Автор: www.gazeta-misto.te.ua
  Священик Анатолій Зінкевич правив у львівському соборі Святого Юра, був настоятелем кількох парафій на Тернопільщині. Свято-Троїцький духовний центр у Тернополі очолював із 2011 року
Священик Анатолій Зінкевич правив у львівському соборі Святого Юра, був настоятелем кількох парафій на Тернопільщині. Свято-Троїцький духовний центр у Тернополі очолював із 2011 року

У Тернополі 16 лютого попрощалися із настоятелем Свято-Троїцького духовного центру ім. Данила Галицького Анатолієм ЗІНКЕВИЧЕМ. Помер у лікарні на 67-му році. Останні кілька тижнів тяжко хворів.

— Знала отця Анатолія 20 років, — розповідає місцева жителька 52-річна Тетяна Шевчук. — Він для нас був учитель і наставник. Не можемо уявити, що його голос більше не почуємо з вівтаря. Він завжди говорив, що церква — це не тільки дім молитви, а й милосердя. Закликав робити добрі діла, допомагати ближнім. Він учив прихожан правильно жити.

Анатолій Зінкевич закінчив Ленінградську семінарію та Московську духовну академію. 16 років провів у Почаївській лаврі. Вів служби в львівському соборі Святого Юра, був настоятелем кількох парафій на Тернопільщині. Свято-Троїцький духовний центр очолив 2011-го.

— Дружину привіз із Санкт-Петербурга, — говорив Анатолій Зінкевич. — Коли вчився там, вона з бабусею прийшла на службу. Ми розговорилися і почали зустрічатися. Одразу зрозумів, що Наталія послана мені Богом. За півроку ми повінчалися. У родині дружини мене довгий час представляли інженером, а не священиком. Її батько обіймав високі партійні посади, а мій — був репресований. Але згодом, коли мене переслідував КДБ, тесть не раз рятував. Хоч дружина і росіянка, стала патріоткою України. Якось знайомий після розмови з нею сказав: "Дай мені десять таких росіянок, і я зроблю переворот, після якого наша держава стане процвітати".

Мав шестеро дітей. Троє синів стали священиками. Старший Олег прийняв чернечий постриг. Він — владика Симеон, єпископ Дніпропетровський.

Зараз ви читаєте новину «В Анатолія Зінкевича залишилися шестеро дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути