Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2011 10:16

У Михайла Волинця порожній холодильник

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Нардеп-”бютівець” Михайло Волинець у столичному ресторані ”Караван” п’є трав’яний чай
Нардеп-”бютівець” Михайло Волинець у столичному ресторані ”Караван” п’є трав’яний чай

"Організм засвоює лише три відсотки вареної їжі, сирої — 30", — каже нардеп-"бютівець" 54-річний Михайло Волинець.

Півроку тому він перейшов на сироїдіння. Вживає сирі крупи, зерна пшениці, рапсу, листя буряка, редиски, квіти гарбуза.

— Перейшов на сироїдіння, щоб зберегти своє здоров'я та продуктивніше працювати, — у столичному ресторані "Караван" Михайло Волинець пригощає шашликом, овочами, смаженими на грилі, та східними солодощами. Собі замовляє трав'яний чай. Каже, з'їв кілька шматочків кураги, тому не голодний.

— Торік у руки попалася книга про сироїдіння. У серпні я відмовився від термічно оброблених продуктів. Почав їсти все сире. Але радикальний перехід на сироїдіння був помилкою. За перший місяць схуд на 13 кілограмів. Люди пальцями на мене показували. Дехто навіть публічно питав: "Ти часом не захворів?". Почало випадати волосся, слабшав зір. Мені пояснили, що на сироїдіння треба переходити поступово. Обклався літературою, вивчив кілька наукових робіт. Зробив своє харчування збалансованим, і за кілька місяців усе відновилося.

Дружина 60-річна Лариса його починань не підтримала.

— Лариса два місяці відчайдушно зі мною боролася. Спільні друзі постійно їй дзвонили і казали: "Ти там Мішу нагодуй добре, а то геть змарнів". Уже думав її з дому вигнати, бо не могли разом вжитися. Та вона одумалася. Зараз починає переходити на здорове харчування. Відмовилася, як і я, від ковбаси та м'яса, їсть тільки овочі, фрукти. За місяць скинула кілька кілограмів. Нещодавно кажу їй: "Давай мого товариша в гості запросимо". А вона: "Так у нас же їсти нічого". У нас холодильник порожній стоїть. На плиті нічого не вариться. Минулого місяця за газ заплатили 24 копійки.

Розповідає про свій розпорядок дня.

— Встаю рано, чищу язик, випиваю 400–500 грамів води. Роблю зарядку і беруся за сніданок. Сьогодні у блендері подрібнив морквину, кілька листочків шпинату, базилік і зелену цибулину. У цю суміш додав банан, грушу, яблуко та морські водорості. Інколи можу видавити трохи лимонного соку, вкинути кілька ягід калини або морської солі. Такий фреш беру з собою на роботу. Увечері можу з'їсти гречки, розмоченої у воді, чи пожувати пшениці. Як лягаю спати, хочеться фруктів. Через кожну годину ходжу на кухню, беру яблуко, банан чи грушу.

У відрядження бере горіхи, сухофрукти, сушену зелень і часник.

— Раніше під час поїздок доводилося голодувати, щоб не порушувати режиму. Нещодавно був у Бангкоку. Обідав сирими креветками. Організм відвик, аж губи обкидало.

Згадує про участь у проекті "Без мандата". Він п'ять днів жив в Острозі з місцевою родиною.

— На вечерю господиня приготувала борщ. Дуже просила, щоб поїв, та я відмовився. На вулиці нарвав листя подорожника, кульбаби, кілька квіточок гарбуза.

Хвалиться, що кожного дня виконує п'ять вправ тибетського монаха.

— Ці вправи дуже допомогли під час бійки у Верховній раді 16 грудня. Тоді мене вдарили стільцем по голові. Хребет був настільки тренований, що спрацював як амортизатор. Без тренувань від удару він би зламався, а так я отримав лише струс мозку. Я раніше мав проблеми зі спиною, бо як працював на шахті, багато важкого піднімав. Через вісім днів після початку вправ покликав свого мануаліста. Він мене оглянув і сказав: "Я більше тобі не потрібен".

Зараз ви читаєте новину «У Михайла Волинця порожній холодильник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути