Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2007 17:44

Тетяна Самойлова намагалася покінчити з життям

  Актриса Тетяна Самойлова живе сама. Її син Дмитро емігрував до Америки
Актриса Тетяна Самойлова живе сама. Її син Дмитро емігрував до Америки

73-річна зірка радянського кіно Тетяна Самойлова намагалася вкоротити собі віку. Вона прийняла велику дозу психотропних. Коли ліки почали діяти, актрисі стало погано. Вона викликала "швидку".

На обличчі Самойлової медики побачили великий синець. Актриса сказала, що невдало впала й ударилася підборіддям.

— Двоє чоловіків хотіли підкупити сусідів, аби пробратися до мого помешкання через балкон, — розповідає вона. — Та ті погрозили, що викличуть міліцію. Злодії втекли.

Актриса рознервувалася. В неї запаморочилася голова. Жінка впала, забила підборіддя та руку.

У тяжкому стані Тетяну Євгеніївну доправили до однієї з московських клінік. Медики діагностували передозування психотропними ліками. Самойлова відмовилася пояснювати свій вчинок.

Цей інцидент стався після від"їзду до США єдиного сина Тетяни Самойлової Дмитра, 38 років. Він працює в Америці медиком.

Багато років актриса живе сама. Син рідко буває в Росії. Після довготривалої розлуки приїхав до матері лише на тиждень.

Тетяна Самойлова народилася 4 травня 1934 року в Ленінграді, в сім"ї актора театру Євгена Самойлова. Після закінчення Щукінського театрального училища зіграла найкращу роль у кіно — Вероніку в картині Михайла Калатозова "Летять журавлі". Цей фільм — єдиний у радянському кіно — отримав "Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю.

Після тріумфу в Каннах Самойлову запросили до Голлівуду на роль Анни Кареніної. Її партнером мав стати Жерар Філіп. Та керівники Держкіно не дозволили їй виїхати за кордон.

1967-го Тетяна Самойлова отримала роль Анни Кареніної в стрічці Натана Зархі. Це була 16-та світова екранізація роману Льва Толстого. Після успіху картини актриса очікувала від режисерів цікавих пропозицій. Зрідка їй пропонували незначні ролі.

У 70-х Тетяна Самойлова зникла з екрану. Згадали про неї лише на початку 90-х — запросили до Канн на 43-й кінофестиваль як почесну гостю.

1997-го режисер Артур Заріковський зняв про актрису документальний фільм "Трагічна пауза, або Тетянин день". Через два роки вона з"явилася на екрані в стрічці Олександра Атанесяна "Двадцять чотири". А 2004-го знялася в епізодах серіалів "Московська сага" та "Сен-Жермен".

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Самойлова намагалася покінчити з життям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути