Ексклюзиви
пʼятниця, 13 грудня 2019 06:35

"Те, як вчинила зі мною влада — несправедливо й вульгарно"

Автор: WWW.INTERFAX.RU
  Юрій Лужков був мером Москви 18 років. Публічно заперечив приналежність Криму Україні 2008-го
Юрій Лужков був мером Москви 18 років. Публічно заперечив приналежність Криму Україні 2008-го

12 грудня на Новодівичому кладовищі в російській Москві поховали колишнього мера міста 83-річного Юрія ЛУЖКОВА. Помер у клініці мюнхенського університету "Гроссхадерн", де йому робили операцію на серці.

— В Германию Юрий Михайлович прилетел со своей женой Еленой Батуриной, — розповідають в оточенні Лужкова. — Операція пройшла успішно. Та Юрій Михайлович не отямився після наркозу. Його дружина в шоковому стані. Адже лікарі давали сприятливі прогнози на це планове хірургічне втручання.

Раніше Юрій Лужков був генеральним директором науково-виробничого об'єднання "Нефтехимавтоматика". Влітку 1992 року став мером Москви. Був керівником міста впродовж 18 років. У відставку його відправив президент РФ Дмитро Медведєв із формулюванням "через втрату довіри".

— Должность мэра, может быть, выглядит очень привлекательно, но на самом деле — это тяжелая работа, — казав Лужков в інтерв'ю. — Коли йшов із цієї посади, мені нарахували майже 500 днів невикористаної відпустки. Я працював на знос, без вихідних, із виїздами на місце надзвичайних подій і дзвінками серед ночі. Коли це закінчилося, я нарешті зміг усе літо провести з родиною, поспілкуватися з онуками. Те, як вчинила зі мною влада — несправедливо й вульгарно. Але у всьому поганому треба шукати позитивні моменти. Мені це вдалося.

Викладав у Московському міжнародному університеті. Мав кінний завод і сільськогосподарське підприємство, де вирощували гречку та гриби. Тримав пасіку. Грав у великий теніс.

2008 року публічно заперечив приналежність Криму Україні. За це СБУ заборонила йому в'їзд на територію держави. Підтримував анексію Криму. 2015-го говорив, що "Московська область готова прийняти Україну в свій склад".

Тричі був одружений. Друга дружина Марина Башилова народила йому двох синів: 47-річний Олександр має рекламний бізнес, 60-річний Михайло працював на керівних посадах у газовидобувних компаніях. 1991-го Луж­ков побрався із мільярдеркою Оленою Батуріною, яка володіє будівельною компанією "Інтеко". Виховали двох доньок. 27-річна Олена живе у Словаччині, працює в готельному бізнесі. Ольга, 25 років, має ресторанний бізнес, мешкає у США.

Зараз ви читаєте новину «"Те, як вчинила зі мною влада — несправедливо й вульгарно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути