четвер, 30 жовтня 2008 18:37

Танцівниці із Бродвею сподобалася петрушка

Танцювальний проект "Драйв Денс Проджект" розпочався в Києві два тижні тому. Упродовж трьох місяців майстер-класи даватимуть відомі танцівники, як-от учасник мюзиклу "Кішки" Надер Мушарбаш чи Кірсті Даєрс із танц-шоу співачки Мадонни. Кожен із хореографів займатиметься з учнями по два із половиною тижні. Першою заняття розпочала 26-річна американка Менді Разерфорд — зірка "Бродвей Денс Центр". Вона танцювала в шоу співака Джастіна Тімберлейка, знімалася в кліпі Ферджі — вокалістки гурту "Блек Айд Піс".

У залі фітнес-центру "Леонардо" поблизу Оперного театру в Києві на Разерфорд чекають десять учениць. П"ять із них — з українського гурту "А.Р.М.І.Я". За три місяці курсу кожна заплатила по тисячі євро. У проекті займаються також учасниці гурту "НікітА" Юлія Кавтарадзе та Даша Астаф"єва, співаки Маша Фокіна і Василь Бондарчук.

Менді Разерфорд спілкується з дівчатами англійською. Кожен рух у танці називає іншим словом.

— Люблю тебе, — кокетливо торкається плеча. Підскакуючи на місці, повторює: "Тік-так, тік-так".

Учасниці "А.Р.М.І.Ї" уважно стежать за Менді, повторюють рухи. Коли хореограф вмикає музику, танцювати доводиться в кілька разів швидше.

— Нет, это не для нас, — важко видихує одна з учениць, огрядна чорнява жінка років тридцяти. На танцполі залишаються тільки дівчата з "А.Р.М.І.Ї" — решта учениць віддихуються біля стін, п"ють воду.

— Для нас година занять — тільки розігрітися, — стенає плечима після уроку 22-річна Світлана Сафронова. — Ми вже кілька років професійно займаємося танцями. Найважче — встигнути за Менді. Вона показує рухи повільно, а під музику танцює швидко.

Учасниці "А.Р.М.І.Ї" познайомилися з хореографом за тиждень до початку занять.

— Вона весела, енергійна, — розхвалює Менді хореограф гурту Оксана Задорожна, 25 років. — Правда, розмовляє англійською, ми й половини не розуміємо. Але кожен рух асоціює з якимось словом, тому здогадуємося, що має на увазі.

Після заняття Разерфорд витирає спітніле обличчя рушником. Жінка невисокого зросту, вбрана в тренувальні штани та сіру майку. Цікавлюся, як оцінює рівень своїх українських учнів.

— Багато з них раніше займалися танцями. Та приходять і ті, хто тільки починає. Навчити танцювати можна кожного. Головне — щоб людина сама цього хотіла.

Менді займається танцями понад 18 років.

— Спочатку пішла на гімнастику. Та тренер порадив танцювати, аби краще володіти своїм тілом. Танці сподобалися більше. Подумала, що в гімнастиці єдине, чого можеш досягнути, — це Олімпійські ігри. А в танцях можна реалізуватися в багатьох стилях.

Розповідає, що на сцені часто трапляються смішні ситуації.

— Якось виступала в сукні, яка застібається ззаду. Але дизайнери не встигли приладнати гачок, який її тримав би. Випустили мене на сцену, легко приклеївши тканину за шиєю. Почала танцювати, різко розвертаюся — і плаття падає! — хапається за голову Менді. Згадує, як танцювала в шоу американського співака Джастіна Тімберлейка. — Його сексуальні рухи головою, стегнами — це хитрий хід. Завдяки їм він береже енергію, потрібну для співу.

Запевняє, що не дотримується жодних дієт.

— Так люблю смачно попоїсти! — погладжує плаский живіт. — Особливо торти, шоколад... А в Україні сподобалася петрушка. Ніколи раніше її не їла.

Зараз ви читаєте новину «Танцівниці із Бродвею сподобалася петрушка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути