вівторок, 20 квітня 2010 00:09

Священик усиновив 250 дітей

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Cвященник Михайло Жар з дружиною Соломією ведуть за руки десять усиновлених дітей біля столичного театру імені Івана Франка. При обителі у селі Молниця священик створив дитбудинок. Опікуватися дітьми йому допомагають 90 ченців Свято-Вознесенського монасти
Cвященник Михайло Жар з дружиною Соломією ведуть за руки десять усиновлених дітей біля столичного театру імені Івана Франка. При обителі у селі Молниця священик створив дитбудинок. Опікуватися дітьми йому допомагають 90 ченців Свято-Вознесенського монасти

14 квітня у столичному театрі ім. Франка вручали премію "Гордість країни-2009". У першому ряді сидить священик 45-річний Михайло Жар із села Банчени Чернівецької області. Він усиновив 250 дітей. Михайло Жар— настоятель Свято-Вознесенського чоловічого монастиря. Сан прийняв 1997 року.

— Із дружиною Соломією побралися 1984-го, — каже, розчісуючи пальцями бороду. — За рік народився син Володимир, через три — Михайло. 1989-го з"явилася на світ донька Марія. Усиновлювати почав із 1992-го. У Будинку дитини помітив недужого на ДЦП Іванка. Умовив дружину забрати його. Вона мене зрозуміла, бо я сам у 15 років став сиротою. Щоб вилікувати від церебрального паралічу, двічі возив Іванка до Єрусалима. Зараз йому 20, ходить без милиць.

При обителі у селі Молниця створив дитбудинок. Опікуватися дітьми допомагають 90 ченців Свято-Вознесенського монастиря і 130 черниць із сусіднього Боянського.

— Забираю тих, кого доля образила, — безруких, сліпих, з ураженнями нервової системи. Уже оформив опіку над 50 ВІЛ-інфікованими. Забрав 30 дітей із уродженими пороками серця.

Радить іншим теж усиновлювати. Каже, за це їм віддасться на небі.

— Ніколи не забуду, як виходив Нєктарія. У нього була вроджена гідроцефалія. Мав таку велику голову, що не міг підняти. Лікарі говорили, помре через два тижні. Я забрав його у притулок, поклав перед іконою Боянської Богоматері й кілька діб над ним молився. Зараз синочку 9 років. Усе розуміє. Як одужав, почав називати мене татом.

Згадує, як 2006-го до притулку приїжджав Віктор Янукович.

Хтось витягнув Шуфрича на поверхню

— Тоді він був прем"єр-міністром. На День святого Миколая привіз солодощі, кілька комп"ютерів і телевізор. Одна бабуся привела корову. Дехто із села коле по дві свині. Одну собі, іншу віддає в притулок.

За священиком сідає нардеп 35-річний Арсеній Яценюк із дружиною Терезією, 39 років. До них під"їжджають на візках Іван Сивак і Надія Вербицька, просять сфотографуватися. Торік вони стали чемпіонами світу з бальних танців на візках.

— Улітку народила доньку, — хвалиться Надія. — Робила кесарів розтин. Природним шляхом було небезпечно. Назвала Дашею, бо вона — як дарунок від Бога. Муж хотів інше ім"я, але уступив.

— А сколько весил малыш? — запитує Терезія Яценюк.

— 3 кілограми 150 грамів, — відповідає Надія.

Після початку церемонії до зали заходить міністр надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.

— Колись сам мало не потонув, — каже "ГПУ" на ходу. — Занурився під воду і захопився боротьбою з крабом. Відчув, що починаю ковтати воду. Мене хтось витягнув на поверхню. Ім"я рятувальника не пам"ятаю.

Паралізований Ярослав Бих грає на піаніно

У номінації "Особисте досягнення" переміг 82-річний Віталій Свірненко із селища Голованівськ на Кіровоградщині. Він 11 разів вигравав світову першість із гирьового спорту. Потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найстарший чемпіон світу. Мізинцем підіймає 16-кілограмову гирю. За "Видатний приклад відваги" відзначили лучанина 21-річного Віталія Воробея. Він затримав злочинця, який задушив двох студенток і пограбував їхній будинок. "Рідкісним талантом" визнали чернігівця Ярослав Биха, 14 років. Він народився з паралізованою рукою, а тепер перемагає в конкурсах піаністів. Нагороду "За дитячу мужність" вручили киянці 11-річній Насті Полєвій. Її організм не засвоює кальцію, кістки постійно ламалися і зросталися неправильно. Від дівчинки відмовилися батьки. Київський ортопед Віталій Векліч після двох операцій на гомілках поставив її на ноги.

Зараз ви читаєте новину «Священик усиновив 250 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути