четвер, 01 березня 2007 15:34

Свині сняться до гостей

 

"Наснився сон, що ходжу з велосипедом по чужому селу. Стоять продавці, лотки з цукерками. Запитую в продавця-чоловіка про ціну шоколадок без обгортки. Він відповідає: "Хіба це цукерки?". Дає дві великі, як "Гулівер", і каже, що платити не треба. Попереду — річка, маю перейти. Я з велосипедом — у воду. На переході зустріла якусь жінку, яка допомогла мені тягти на гору велосипед. Попереду — село, в яке я з батьками ходила в гості до родичів. Наближаюсь, а це — місто, великі будинки, палаци. Запитую в людей на зупинці: "А де тут ферма?", бо родичі біля ферми жили. Ніхто не захотів розмовляти. Думаю: як мені вибратись із цього міста додому? Вода, кажуть, біда; але ж чиста.

Ольга Іванівна, 45 років, Полтавська обл.".

Такі образи типові, лякатися їх не варто. Вода — це перешкода на життєвій дорозі, яку ви здолали. Незаміжнім вода сниться до шлюбу, самотнім — до нової любові. Може, прагнете звільнення від тягаря (велосипеда-чоловіка). Мрієте про красиве життя, згадуєте втрачені можливості, бажаєте знати своє майбутнє.

Коли їси чи рвеш уві сні яблука — можеш захворіти


"Наснилося сусідське подвір"я. Зайшла, дивлюся: людей багато. У кожного в руках чарка (чи повна, чи пуста — не знаю). I в мене в руках теж опинилася чарка з вином. Підходить сусідка, кидає в очі січку з соломи й каже: "На, закусуй!". "Я не корова, щоб січку їсти!" — відповідаю. Що це за знак?

Ольга, Вінниччина".

Упитися — захворіти. Ви не випивали. Але щось може трапитися з сусідами чи знайомими. Люди на подвір"ї насторожують. Багато людей на обійсті буває на весіллі, похороні, іншій оказії. Може, посваритеся ("посічетесь") із кимось при свідках.


"Сниться загін для свиней у моєму дворі. Свиней багато, начебто збираюсь їх трохи вивезти. Машина недалеко. Але я сам. Одна дуже велика свиня прорвала загін і втекла. А я не можу за нею побігти, бо ноги наче прилипли до смоли. Другий сон: іду садом, хочу зірвати яблука, та не можу до них дотягнутися. Нарешті зірвав, а вони ж смачні! Ніколи таких не їв.

 Борис Нечипорук, 68 років,Чорнобаївський р?н, Черкащина".

Свині — гості. Видно, трохи набридають. Може, вас хтось запрошує, кличе до себе, але ви надто прив"язані до рідного. Другий сон засвідчує: радощі та втіха властиві кожному людському віку. Але в житті, крім утіх, є ще й хвороби, невдачі. За народною традицією, яблука мають різні значення: злидні, радість, гроші, здійснення задумів. Коли сниться, що їси чи рвеш яблука, це прикмета, що незабаром можеш захворіти.

Зараз ви читаєте новину «Свині сняться до гостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути