вівторок, 19 березня 2019 05:50

"Стався інсульт. Померла одразу"

У селі Нижній Вербіж Коломийського району на Івано-­Франківщині поховали працівницю Центрального державного історичного архіву у Львові 60-річну Оксану ГАЙОВУ. Раптово померла 11 березня.

— Оксана не хворіла, — розповідають колеги. — Ще в п'ятницю була на роботі. Мала багато планів та ідей. А після вихідних до архіву не прийшла. Від рідних дізналися, що в неї стався обширний інсульт. Померла одразу.

Оксана Гайова закінчила історичний факультет Івано-Франківського педагогічного інституту. У Центральному історичному архіві у Львові почала працювати 1982 року. Спершу була охоронцем фондів, згодом очолила сектор релігієзнавства. Готувала до публікації документи митрополита Андрея Шептицького. Видала десятки наукових видань. Організовувала виставки, проводила екскурсії, брала участь у підготовці телепередач і документальних фільмів.

— У келії, де містився весь відділ давніх актів, Оксана провела більшу частину життя, — говорять в архіві. — Була сповнена енергії та завзяття. Жартома кликали її "сестра Ксенія". Вона була відкрита, світла, мудра людина.

Оксана Гайова мешкала сама. Чоловіка і дітей не мала.

Зараз ви читаєте новину «"Стався інсульт. Померла одразу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути