четвер, 30 грудня 2010 04:00

Сорокіна назвала сина на честь загиблого чоловіка
5

Фото: фото з сайта www.rferl.org

У ніч проти 3 березня в Москві в автомобільній аварії загинув російський актор Юрій Степанов. Мав 42 роки. Вдова Ірина Сорокіна була на восьмому місяці вагітності. Сина назвала на честь чоловіка.

28 листопада на 85-му році життя від пневмонії пішов із життя голлівудський актор-комік Леслі Нільсен. Після похорону вдова 76-річна Барбара купила в аптеці снодійне, щоб накласти на себе руки. Випити його не встигла, бо до кімнати зайшов син. Родичі цілодобово чергують біля Барбари, аби не вкоротила собі віку.

Російська поетеса 73-річна Белла Ахмадуліна померла на своїй дачі у Передєлкіно біля Санкт-Петербурга 29 листопада. За кілька місяців перед тим утратила зір. Переживала, що не могла читати. Все життя збирала крислаті капелюхи. Мала їх кількасот.

10 квітня в авіакатастрофі під російським містом Смоленськ загинув президент Польщі 61-річний Лех Качинський. Його поховали з дружиною Марією в Катедральному соборі королівського замку в Кракові. На похорон прийшли 150 тис. осіб. 21 грудня брат-близнюк загиблого Ярослав Качинський заявив, що в труні могло бути тіло іншої людини.

11 грудня в своєму будинку у Нью-Йорку повісився старший син американського бізнесмена Бернарда Медоффа — 43-річний Марк. Він проходив як свідок у справі свого батька, якого звинуватили в незаконному привласненні $66 млн. Вирішив звести рахунки з життям від сорому за Бернарда.

Квартиру Олеся Ульяненка віддали міліціонерові

Однокімнатку, де мешкав письменник Олесь Ульяненко, віддали дільничному міліціонерові. Олесь помер 18 серпня. Йому було 48.

— Ульяненко загубив десь ордер на квартиру, — каже письменник Олексій Микитенко. — У квартирі нікого з рідних не прописав. У його будинку розташований дільничний відділок міліції. У дільничного не було житла, він вселився в помешкання Ульяненка.

Пам'ятник літераторові робить скульптор 68-річний Володимир Щур.

— Уже закінчив робити ескізи. Планую зробити 2-метрову стелу. На ній барельєф Ульяненка. Робитиму його з фотографій письменника. Він завжди нагадував мені якогось пророка. Зі мною працюють його друзі — художник Віталій Кошляк, поетеса Євгенія Чуприна. Як зробив ескіз, вони надіслали його мамі Ульяненка. Їй сподобалося.

Після смерті автора знайшли його рукописи та електронні тексти. Їх планують перевидати після того, як родичам передадуть спадщину.

— Нічого Улян не мав за життя, — каже письменник 47-річний Павло Вольвач. — Дали ото, як насмішку, якусь малу Шевченківську премію, котру ні до нього, ні після нього ніхто не одержував. Про Уляна розпускали чутки дурні, що він уживає алкоголь і наркотики, живе по якихось притонах і з того свого життя чорнуху всіляку пише. Він був пристрасний, трагічний письменник. У цьому сенсі Олесь Ульяненко — реінкарнація Григора Тютюнника. Вони прожили порівну, по 48 років. Поховані на Байковому цвинтарі практично поряд.

Зараз ви читаєте новину «Сорокіна назвала сина на честь загиблого чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути