четвер, 05 липня 2007 17:46

Сім"я Куркових відпочивала в Англії

Автор: фото з родинного архіву Андрія Куркова
  Перед поїздкою на відпочинок до Англії Андрій Курков із дружиною Елізабет і дітьми (зліва направо) Антоном, Тео і Габріелою відпочивали на базі яхтсменів біля Київського моря
Перед поїздкою на відпочинок до Англії Андрій Курков із дружиною Елізабет і дітьми (зліва направо) Антоном, Тео і Габріелою відпочивали на базі яхтсменів біля Київського моря

46-річний письменник Андрій Курков повернувся з Англії. Там він разом із дружиною — англійкою Елізабет та дітьми — 10-річною Габріелою, 8-річним Тео і 4-річним Антоном провели відпустку.

— Знімали будиночок із каміном у містечку Вікстебел на березі Англійського каналу, — розповідає письменник. — За кільканадцять кілометрів від нас починався кордон із Бельгією. Інколи їздили до океанського узбережжя. Там вода то відступає метрів на 300, то знову повертається. У період відпливів на берег виносило багато цікавинок. Діти назбирали черепків від якогось посуду, неушкоджені рибацькі трубки, фарфорові статуетки, блюдця ручної роботи з авторськими підписами та печатками майстрів. Були речі, яким по 100 років. Усе це ми запакували в сумки, вийшло два кілограми. Усе привезли до Києва.

Курков каже, що вони щовечора топили камін та готували барбекю.

— Третього липня о п"ятій ранку наш літак приземлився в "Борисполі". А о десятій я вже сів за робочий стіл. До півночі працював  над новим романом "Нічний молочник", — розповідає письменник.

За кілька днів родина Куркових поїде у власний будинок, що в невеличкому селі на Житомирщині. Андрій будуватиме там нову огорожу, а Елізабет займатиметься дітьми. Потому вони на кілька тижнів подадуться на море в Миколаївську область.

Андрій Курков зауважує, що в його дружини відпустка — два з половиною місяці. Елізабет викладає англійську мову в Британській раді в Києві. Сам письменник пише без відпусток, здебільшого вночі або зранку, доки родина спить.

— Під час відпочинку в Англії я двічі залишав сім"ю, аби з"їздити до Фінляндії та Німеччини. Зустрічався там із місцевими письменниками, — говорить чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Сім"я Куркових відпочивала в Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути