понеділок, 01 грудня 2008 16:26

Сергій Дубровський жонглює баскетбольними м"ячами

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Киянин Сергій Дубровський жонглює баскетбольними м’ячами  у дворику столичного розважального центру ”Арена”
Киянин Сергій Дубровський жонглює баскетбольними м’ячами у дворику столичного розважального центру ”Арена”

20-річний киянин Сергій Дубровський — баскетбольний фристайлер. Він влаштовує трюки з баскетбольними м"ячами: жонглює ними, крутить на пальцях, підкидає та ловить шиєю. Тренується майже два роки.

— Спочатку займався футболом, — розповідає Сергій. Розмовляємо в розважальному центрі "Арена" під час кастингу на російське телешоу "Хвилина слави". Учасники програми за хвилину мають показати свій виступ. Дубровський підготував номер із м"ячами. — Грав у вищій футбольній юніорській лізі, був воротарем. Спину серйозно травмував. Зрозумів, що це невигідно — день тренуєшся, три лежиш у ліжку.

Якось у спортзалі побачив, як юнак крутив на пальці баскетбольний м"яч.

— Удома намагався повторити. Вийшло аж на третій день. Ну все, думаю, я — бог м"яча! — хвацько підморгує. — Зачинився в кімнаті, як у тюрмі — і давай тренуватися. В Інтернеті дивився, що витворяють хлопці за кордоном. Спочатку жонглював лише футбольними м"ячами. Але баскетбольні кращі, бо важчі. Футбольний важить 450 грамів, а баскетбольний... — зважує в руці м"яч. — Та не знаю, я ж не баскетболіст. Грамів 500 має.

Баскетбольний м"яч офіційного розміру важить 567–650 г.

Багато скла вдома розбив, доки тренувався?

— Лампочку від настільної люстри збив так гладенько, — рубає долонею повітря. — Ще вазу, але мама навіть не помітила.

У серпні Сергій переміг на міжнародному чемпіонаті з фристайлу в Харкові. Запитую, що отримав за перемогу.

— Пінок під зад, — гучно сміється. — Дали дві футболки, одну — від баскетбольного клубу "Київ". Запросили до збірної зі стрітболу (вуличний баскетбол. — "ГПУ"). Потім у столичному Палаці спорту виступав перед Олександром Волковим і Зурабом Хромаєвим (президент і віце-президент Федерації баскетболу України. — "ГПУ"). Похвалили, пообіцяли передзвонити. От чекаю, хочу в БК "Київ" потрапити.

Думаю, я — бог м"яча!

Прошу Сергія продемонструвати кілька трюків. Ідемо у дворик "Арени". Біля фонтана хлопець жонглює трьома м"ячами. Двоє чоловіків неподалік знімають Сергія на мобільні телефони.

Звідки береш трюки?

— Щось вигадую, щось дивлюся в Інтернеті. У Харкові, тримаючи м"яч на голові, зняв футболку. Ось такого не бачив ніде!

М"ячі не сняться?

— Якось три дні не тренувався — і наснилося, що приходжу з трьома м"ячами у спортивний магазин. У мене мрія: рекламувати спортивний магазин чи фірму. І сниться, що беру м"ячі, а в мене з ними нічого не виходить! Усю ніч мучився. О шостій ранку прокинувся, покидався м"ячами — далі вже спокійно собі спав.

Володимир, батько Сергія — майстер спорту з боксу. Мати Тетяна не працює, живе в Севастополі.

— Мама у 39 років народила четверту дитину, — хвалиться Сергій. — Андрюші зараз шість років. Талановитий! Дзвонить, розказує, що навчився робити новий фінт повітряним шаріком! Кажу, приїду й викину його, щоб нормальним м"ячем учився.

Питаю, чому ніде не навчається.

— Учитися ніколи не пізно, — відповідає. — Єдине місце, куди подумував поступити, — циркове училище. Але ж не хочу я виступати в цирку! Зараз ні від кого не залежу, вільний птах. Дівчини не маю. Їй треба приділяти багато уваги, а в мене немає грошей.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Дубровський жонглює баскетбольними м"ячами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути