четвер, 17 серпня 2006 18:34

"Із Жераром Депардьє у нас нічого не було"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Влада Литовченко каже, що у школі за нею хлопці не бігали
Влада Литовченко каже, що у школі за нею хлопці не бігали

"У Влади Литовченко гості", — перепрошує Міла, прес-секретар модельного агентства "Карін". У кабінеті зі шкіряними кріслами і диваном лимонного кольору стоїть скляний столик, завалений жіночими журналами.

Заходить 36-річна Влада Литовченко. Вбрана у джинси з кольоровими метеликами "Дольче і Габана", вкорочений жакет "Валентіно", босоніжки "Ґуччі". На пишному чорному волоссі — обруч із шовковою хусткою.

— Приходили Саша Ніколаєнко й Інна Цимбалюк, — пояснює, підфарбовуючи губи перед дзеркалом. — Інна теж вихованка нашого агентства.

На Владі мінімум макіяжу.

Багато часу витрачаєте на себе вранці? — цікавлюся.

— Я готую речі звечора. Або діловий костюм, або щось яскраве, — проводить пальцями по помаранчевому піджаку. — Бездоганними мають бути волосся та манікюр, — показує рожеві нігті.

А прикраси?

— У побуті не ношу золота й діамантів. Зате вдягаю хороший годинник — "Бреге", "Шопар". Обожнюю речі з енергетикою. Оцей хрестик, наприклад, — показує, — подарунок дорогої людини. Я освятила його у Йордані. Хоч сама в річці не купалася, бо за три метри був ізраїльський кордон.

Каже, що за тиждень знову поїде до Йорданії.

— Молодшій доньці Христині дуже сподобалося. Вона каталася на верблюдах, конях. Раніше я любила пасивний відпочинок: Маврикій, Сейшели. Добре попоїсти, відіспатися, позагоряти. Взимку в Італії їздила на лижах. А недавно почала брати уроки серфінгу. Хоч і боюся води та висоти. Старша донька Маргарита теж катається на лижах. А ще танцює, малює, розмовляє французькою, англійською. Закінчила коледж у Швейцарії. Вступила до Інституту міжнародних відносин. Має зріст 179. Носимо з нею один розмір.

Теж хоче бути моделлю?

— Ми домовилися, що вона добре вчитиметься у першому семестрі. Якщо кар"єра моделі не заважатиме навчанню — нехай. І Христина хоче стати моделлю. У рекламі "Київстару" вона грала дитину, якій Жерар Депардьє співав колискову.

Мабуть, у вас красиві батьки?

— Мама — справжня красуня. Моя зовнішність на 80 відсотків — це гени. А ще я оптимістка і намагаюсь бути завжди веселою. У жінки після тридцяти роздратування й злість позначається на обличчі. Я народилась у Броварах. Батьки працювали там на меблевій фабриці: мама — економістом, тато — директором. Хотіли, щоб я була музикантом. 17 років займалася фортепіано. Після консерваторії два роки працювала вчителькою в музичній школі. Мала маленьку дитину. 20 доларів зарплати витрачала у першому ж дитячому магазині.

Жоден з моїх чоловіків не звітував, скільки заробляє

А чоловік багато заробляв?

— Не знаю. Жоден з моїх чоловіків не звітував мені, скільки заробляє. А заначок я не шукала. Напевно, була зручною дружиною. Чоловіка, який узяв би на себе турботи про дім і сім"ю, я ще не зустріла. З другим чоловіком, Ігорем, спочатку жили у маленькій квартирі на Троєщині. Одяг вішали на цвяхи.

Зате тепер ви можете собі дозволити все.

— Так, — погоджується. — Речі — дорожчі, аксесуари — брендові. Недавно бізнесвумен Таня Тітаєва подарувала крокодилове пальто з норковим коміром. А одна із компаній презентувала мобілку в золотому корпусі. Маю дві машини — "Ягуар ХJ6" та джип "Рендж Ровер". Останню щойно купила, її ще навіть не доставили.

Ви вмієте працювати на городі?

— Аякже, я ж росла у Броварах. Садила, полола буряк, моркву. Збирала малину, порічки. І зараз допомагаю мамі. Я була безпроблемною дитиною: вчилася на відмінно. Не хворіла, не тікала з дому. Спробувала покурити в 17 років — не сподобалося. Моделі, які курять, швидко сходять з дистанції.

Сидите на дієтах?

— Просто роздільно харчуюся. Не їм гострого, жирного, кетчупів, майонезів. Можу поласувати тістечком, обожнюю вареники з вишнями. А п"ю негазовану воду. Ходжу у спортзал. Після других пологів погладшала на 30 кілограмів, дуже важко їх скидала.

Прошу її розповісти про перше кохання.

— За мною хлопці в школі не бігали, — пригадує вона. — У музучилищі подружки ходили на побачення, а мене не брали. Я закохалась у 18 років. Він побачив мене крізь скло у трамваї. Провів додому. Виявився архітектором, старшим на 10 років. Ми одружилися, але прожили недовго.

Каже, що зараз у особистому житті в неї — тимчасовий тайм-аут.

Вам робили непристойні пропозиції?

— Так. Але я пам"ятала, що честь — наче супермаркет: роби що хочеш, але каса — попереду.

Модельєр Османі Лаффіта казав, що хоче з вами одружитися.

— Приємний жарт, — по-королівськи усміхається. — Ми три роки дружимо. Османі каже, що я — образ жінки, для якої він створює свої моделі. Якби ми одружилися, я зекономила б на нарядах, — весело додає.

Домогосподарка готує і прибирає. А я керую

Депардьє на зйомках реклами для "Київстар" залицявся?

— Ми познайомилися на Сейшелах. Він відпочивав там з колишньою дружиною Кароль Буке. Приїзд Депардьє у Київ був для всіх сюрпризом. Розповідав про свою сім"ю, про свої виноградники, познайомився з моїми доньками. Але особистих стосунків у нас не було.

Як ви знялися оголеною для "Плейбоя"?

— Я вже втомилася виправдовуватися. Просто вирішила показати дівчатам, як треба виглядати у 18 років! — сміється. — Моїм дочкам і мамі сподобалося. Після цього Христина вирішила, що буде схожою на мене. Але вона схожа на тата.

Хто займається господарством?

— Домогосподарка, — поправляє обруч. — Вона готує та прибирає. А я керую.

Домашніх тварин тримаєте?

— У нас є кіт, британський блакитний Філя. Брав участь у показах мод, вигравав на котячих конкурсах. Важить дев"ять кілограмів і має препаскудний характер. Може накинутися на гостей, якщо не подобаються. Іноді дряпає Христину. Вона плаче, але терпить. Сама попросила його, коли переїздили на нову квартиру.

Цікавлюся — куди.

— Прямо під Верховну Раду, та ще й під час помаранчевої революції. Ніяк не могли перебратися через виборців з прапорами. Тепер нас будять мало не щодня о 6.30. Справа кричать: "Юля", зліва — "Вітя". Квартира трикімнатна, — розповідає. — Кухня у мінімалістському стилі хай-тек, вітальня — ф"южн, хол — модерн. Є сервант у стилі арт-деко з позолоченими вензелями. Перевезла туди свою колекцію чашок з різних країн і 25 ляльок у національних костюмах.

Маєте великий гардероб?

— Гігантський. Шаф бракує, а одягнути, як завжди, нічого. Купую дорогі речі: вони якісні й ніколи не виходять з моди. А ті, з яких виростаю, віддаю Маргариті або племінницям.

1970, 7 серпня — народилась у Броварах
1988 — вийшла заміж за архітектора
1989 — закінчила музичне училище ім. Глієра по класу фортепіано; народилася Маргарита
1993 — закінчила Одеську консерваторію; розлучилася
1994 — "Міс Київ"
1995 — "Міс Україна", вийшла заміж за бізнесмена Ігоря, підписала контракт із французьким агентством "Еліт"
1998 — відкрила модельне агентство "Карін"
2000 — народила Христину
2003 — знялася у кліпах М. Поплавського "Кропива", О. Пономарьова "Він чекає на неї" та "Човен", написала книгу "Професія: модель"
2004 — розлучилася, стала "обличчям" брендів Османі Лаффіта, "Мягкое золото", знялася у ролику із Жераром Депардьє
2006 — "Секс-символ України", "Красивий символ нації", "Жінка третього тисячоліття"

Зараз ви читаєте новину «"Із Жераром Депардьє у нас нічого не було"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути