середа, 11 березня 2009 16:48

Руслана Вакуленко збирає гроші на лікування сина

  Руслана Вакуленко із села Гребінки Васильківського району на Київщині народила сина Владислава у 17 років
Руслана Вакуленко із села Гребінки Васильківського району на Київщині народила сина Владислава у 17 років

— Саша старший за мене на 11 років. Коли взнали, що я беремінна, одружилися. Мені тоді стукнуло 16, — Руслана Вакуленко, 20 років, показує фотографії чоловіка у відділенні дитячої онкогематології Київської обласної лікарні. Її 3-річний син Владислав чекає на пересадку кісткового мозку.

Сім"я живе у селищі Гребінки Васильківського району на Київщині. Руслана каже, мама не була проти її шлюбу зі старшим чоловіком.

— У нас із нею судьба повторюється. Мій батько за неї старший на 11 років, мене тоже у 16 родила, у 22 — мою сестру, а в 35 стала бабушкою. Довго з Сашею вагалися, як їй про вагітність сказати. Сиділи в кімнаті й тикали одне одному. Мамка приходить: "Що ви тикаєте? Що, вже є? Ну й слава Богу!"

Після народження сина Руслана два роки навчалася у столичному коледжі інформаційних технологій при Авіаційному університеті. Останню сесію складала в лікарні.

— Владіку було півтора годіка. Літо, жара, а дитина лежить блєдна. Ні гуляти не хотіла, ні гратися. На тілі з"явилися синці, шкіра пожовтіла, температура 38 трималася. Повезли у столицю в дитячу онкогематологію. Там зробили аналіз кістного мозку. Через два дні сказали, що хворіємо на гострий лімфобластний лейкоз. Ми не розтірялися. За рік пройшли три блоки хіміотерапії. Думали, що вилікувалися, відправили додому. Щотижня приїжджали на перевірку. 4 грудня 2008-го подзвонив лікар: "Руся! Срочно в больницу, надо сделать пункцию". Всередині все обірвалося. Случился ранний рецидив лимфобластного лейкоза, — переходить на російську.

Перші кілька тисяч гривень на операцію дитини зібрали сусіди. Двоє бізнесменів передали 56 тис.

— Отримую пенсію на сина 627 гривень — вистачає раз в аптеку сходити. За 13 місяців лікування пішло 15 тисяч доларів. Зараз лікарство подорожчало. Саша продає топливо, заробляє тисячу-дві гривень на місяць.

На трансплантацію кісткового мозку в Санкт-Петербурзі потрібно $75 тис. Донора знайшли у Німеччині, його послуги коштують 25 тис. євро.

— У Москві волонтери зібрали для Владіка 30 тисяч доларів, — продовжує Руслана. — Через два тижні викупимо купе поїзда і поїдемо. Автомобілем не вийде, бо на кордоні триматимуть довго. Минулого тижня на вокзалі забирала посилку з Ужгорода. Чужі люди нічним експресом передали сумку з медом і варенням, гречки поклали, рису, яєць.

Каже, що хоче іще двох дітей.

— Коли Владік знову в отдєлєніє попав, я завагітніла. Йому капали хімію, я надихалася, дитинка на третьому місяці завмерла. Втратила дитину, — опускає очі. — Хочу ще дєвочку або навіть двох. Коли йшла вперше на обслідування до гінеколога, сон приснився, що мені дві бандеролі приносять. Одну відкриваю, а там цуценя-хлопчик, а у другому двоє кроленяток сидить пухнастих.


Укрсиббанк, МФО 351005

ЗКПО: 3249318057

рахунок 26200218823500

Одержувач: Вакуленко Руслана Русланівна

Безкорислива допомога на лікування сина Вакуленка Владислава

Зараз ви читаєте новину «Руслана Вакуленко збирає гроші на лікування сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути