Ексклюзиви
четвер, 21 жовтня 2021 07:20

"Позбирала котиків по квартирі і вийшли сережки"

— Я працюю маркетологом. Але мода, мистецтво та екологія завжди захоплювали. Коли була в декреті з другою донькою, мала думки про щось красиве. Хотіла робити щось своїми руками, — каже 39-річна Марія ЕЙМАНАВІЧЮС із Києва. Виготовляє прикраси зі старих іграшок. Заснувала бренд "Апсайклінг Фрікс", що в перекладі означає "дати друге життя дивним створінням".

Автор: ФОТО НАДАЛА МАРІЯ ЕЙМАНАВІЧЮС
  Біжутерію зі старих іграшок киянка Марія Ейманавічюс продає через соціальні мережі. Ціни на сережки починаються від 250 гривень, намисто коштує від 750
Біжутерію зі старих іграшок киянка Марія Ейманавічюс продає через соціальні мережі. Ціни на сережки починаються від 250 гривень, намисто коштує від 750

— Вдома було багато іграшок, якими бавилася старша донька. Деякі швидко ламалися, а деякі не цікавили дитину. Їх ставало все більше. Першу прикрасу — намисто — зробила з котиків "Хелло Кітті". Потім ще позбирала їх по квартирі і вийшли сережки у вигляді зірок. Сказала чоловікові, що хочу таким займатися. Пообіцяв купити інструменти.

Під основу прикрас використовує стару біжутерію. Її купує в секонд-хендах.

— Стою в магазині, дивлюсь на біжутерію і бачу, де в якій є з'єднання, що мені підійшло б. Але основу для сережок завжди беру нову. Людина одягає їх у вуха, і це має бути гігієнічно.

Марія Ейманавічюс продає прикраси через соціальні мережі. Ціни на сережки починаються від 250 грн, намисто коштує від 750 грн.

— Першу прикрасу продала на барахолці "Кураж Базар" у Києві. Були там всією родиною. І доки відійшла годувати доньку, чоловік продав мої сережки. Зрозуміла, що треба працювати далі. Найбільшим викликом було відкрити сторінки в соцмережі. Найважче сприймаю образливі коментарі. Стикнулася з цим, коли вперше викладала пости. Треба було усвідомити, що не всі у захваті. Ставлення людей, їхня думка важливі. Іноді через це можуть опускатися руки. Мої покупці — переважно жінки 25–35 років. Вони інтелектуальні, мають відчуття самоіронії. Хочуть носити речі не такі, як у всіх.

Автор: ФОТО НАДАЛА МАРІЯ ЕЙМАНАВІЧЮС
 

Створює прикраси Марія у вільний час.

— Ніколи не виділяю для цієї роботи цілий день. Іноді можу присвятити кілька годин, а деколи й зовсім не виходить взятися. Люблю всі свої прикраси. Кожна з них — це складена історія зі шматка мого життя. Але найбільше подобаються прикраси із вівцею. Зараз їх у мене багато, навіть на логотипі.

Моє захоплення — це заклик до суспільства. Люди мають звернути увагу на екологічну ситуацію. Почати довго використовувати речі, щоб не купувати нові. Цей проєкт дав нам розуміння того, що екологія дуже важлива. Наша родина почала сортувати сміття. Поступово відмовляємося від пакетів. Сортуємо пластик і папір. Збираємо на балконі й через певний час вивозимо. Цю практику поширюватимемо.

Зараз ви читаєте новину «"Позбирала котиків по квартирі і вийшли сережки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути