пʼятниця, 04 жовтня 2019 05:31

"По хаті щось ходить і шкребеться"

Автор: Володимир Казаневський
 

"Брату 52 роки, п'є, — пише 48-річна Лариса з міста Боярка на Київщині. — У травні заснув із цигаркою в ліжку. Ледь не згорів. Мати вчасно навідалася. Він був одружений, але життя не склалося. Жінка пішла до іншого. Діти підтримувати з ним стосунки не хочуть. Він одинокий, а я мрію, щоб мав сім'ю. Боюся за нього".

Вкладає у конверт фото лисого бороданя в картатій сорочці. Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник. Кладе на знімок праву руку.

— Брату час шукати нову роботу. Колеги, з якими працює зараз, підсадили його на чарку. У цій компанії не кине випивати. На новій посаді зустріне жінку. Житимуть у цивільному шлюбі. Стосунки з донькою відновить взимку. Наступного року стане дідом.

"Донька почала худнути півроку тому, — розповідає в листі Ірина з Черкаської області. — На зріст вона 170 сантиметрів, важить 40 кілограмів. Возили її в лікарню. Але донька відмовляється від лікування. Нічого не їсть. Спочатку пила чаї для схуднення, потім почала викликати у себе блювоту. Тепер організм не сприймає їжу. Тане на очах. Лікар попередив, що без медикаментозного лікування не впоратися. Посилає її до психолога. Донька боїться, що відправимо її в психушку".

Надсилає фото високої кучерявої дівчини в довгому синьому платті. Світлина зроблена торік під час випускного. Біоенергетик заплющує очі, сканує фото долонею.

— Доньці слід взяти академвідпустку і розпочати лікування. Що б вона не говорила про своє повноліття і право самостійно обирати, як жити далі, зробіть усе для того, аби лягла під крапельниці й почала роботу із психологом. Це допоможе уникнути гормонального збою, зменшення внутрішніх органів і безпліддя. Донька швидко піде на поправку.

"Чотири роки тому переїхали у хату за містом, — пише Оксана Анатоліївна з Івано-­Франківська. — Купили 2-поверховий будинок за ціною квартири. Дуже тішилися. Але коли стали там жити, відчули, що ми в домі не самі. По хаті щось ходить і шкребеться. Привид не дає спати. Буває, на кілька днів усе стихає, а потім знову чуємо, як рипить підлога і щось стукає у вікно на горищі. Розпитували сусідів. Але ніхто нічого не знає. Попередні мешканці продали його, бо виїхали за кордон".

Надсилає фото будинку, зроб­лене в червні. ­Біо­енергетик запалює свічку, обводить навколо знімка.

— У будинку сталося пограбування і вбивство. Попередні мешканці теж про це не знають, бо купили його через кілька років після події. Жили в ньому недовго, та присутність привида відчували. Щоб його позбутися, запросіть до хати священика. Виганяти духа не потрібно. Він сам покине будинок, коли отець прочитає молитви за упокоєння його душі й освятить оселю.

"За гороскопом я Діва, — пише житомирянка Олександра Йоси­півна, 74 роки. — Мені сказали, що на наш рід накладено прокляття до сьомого коліна. Я все життя хворію. Надвір майже не виходжу. Маю проблеми із хребтом, коксартроз і грижу. Важко все витримати, знеболюючі не допомагають. Хочу знати, яка доля чекає на мене і сина".

— Не бачу прокляття на родині. Ніхто не накликав на вас проблем зі здоров'ям. Це наслідки важкої праці. Деякі захворювання — спадкові. Вам не підходить регіон, у якому живете. Менше хворіли б, якби жили біля моря. Хочеться більше уваги від сина. Просіть його частіше виводити вас надвір. Якщо живете в багатоповерхівці, це питання можна вирішити за допомогою візка та пандуса. Вам треба частіше бувати на повітрі. Бесіди з сусідами допоможуть відволіктися від поганих думок і піднімуть настрій. Якщо син хоче змінити роботу, хай робить це в листопаді. Заробітки зростуть, колективом та умовами праці буде задоволений.

Зараз ви читаєте новину «"По хаті щось ходить і шкребеться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути