четвер, 13 серпня 2020 06:25

Перед смертю Оксана Вороніна знімалася в короткометражках

Автор: glavcom.ua
  Оксана Вороніна 19 років була актрисою Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки
Оксана Вороніна 19 років була актрисою Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки

— Коли ми бачилися востаннє, Оксана сказала: "Нічого не бійся, йди тільки вперед і ні про що не шкодуй", — говорить актриса Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки 29-річна Аліса ТУНКЕВИЧ про колегу Оксану ВОРОНІНУ, 52 роки. За нею справили дев'ятини. Причину смерті рідні не розголошують. Кажуть, мала важку хворобу.

— З Оксаною познайомилися 2013-го, коли я почала працювати в театрі, — розповідає Аліса Тункевич. — За пів року мене "поселили" в гримерку, де до виступів готувалися хороші актори. Оксана — одна з них. Вона була майстром своєї справи. А поза сценою залишалася ніжною, сором'язливою, інтелігентною та доброю. Завжди усміхалася, обожнювала природу. Любила ходити пішки. Цінувала професіоналів. Вміла підтримати. З нею завжди було цікаво поговорити, могли і посміятися, і посумувати.

Вороніна народилася в Путивлі на Сумщині. Закінчила Київський інститут театрального мистецтва ім. Івана Карпенка-Карого. Працювала в Белгородському театрі ім. Михайла Щепкіна в Росії. Актрисою Київського театру ім. Лесі Українки була останні 19 років. Знялася в кількох десятках фільмів і серіалів. Зокрема, "У неділю вранці зілля копала", "Кріпачка", "Владика Андрей", "Тільки не відпускай мене".

— Останнім часом знімалася в короткометражному кіно у студентів, — говорить Тункевич. — Оксана ділилася з ними власним досвідом. Переживала, щоб усе виходило на найвищому художньому рівні. Студенти мали потребу в ній, а вона — в них.

Зараз ви читаєте новину «Перед смертю Оксана Вороніна знімалася в короткометражках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути