Ексклюзиви
пʼятниця, 05 квітня 2019 05:50

"Перед смертю чоловік попросив, щоб вийшла заміж за його друга"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Перенесла дві операції по-жіночому, — пише вінничанка Валентина Петрівна, 60 років. — Ходжу за допомогою костилів, бо маю розтягнені зв'язки. Донька поїхала на заробітки в Польщу. Їй 24 роки. Хороша дитина, але щастя не має. Усі хлопці навколо неї — просто друзі. А хочеться, щоб мала коханого і сім'ю. Сину виповнилося 30 років, але теж нежонатий. Помішаний на комп'ютерних іграх, любить випити".

Надсилає фото доньки й сина. Обоє русяві, синьоокі, у джинсових куртках. Листи коментує київський біоенергетик Валентина Гавура. Запалює свічку.

— Цей рік буде багатий на зміни. Скоро донька познайомить із майбутнім зятем. Заміж поки що не вийшла, бо не зустріла свою людину. Не підганяйте її з вибором. Додому повертатиметься лише в гості. Хороша робота спонукає залишитися жити в іншій країні. Син теж не забариться. У пошуках кращого життя поїде за кордон. Але знайомство в соцмережах змусить його скоро повернутися додому. Після народження первістка розпочне бізнес. Невісткою будете задоволені.

"З Льоньою ми прожили 25 років у шлюбі, — розповідає у листі 48-річна Ірина зі Львівщини. — Виховали трьох чудових дітей. Він до лікарів ніколи не звертався. Боліло в боку. Ніхто подумати не міг, що має рак шлунка. Нам сказали, що лікування не допоможе. Треба було готуватися до найгіршого. Не могла уявити свого життя без нього. Перед смертю чоловік попросив, щоб вийшла заміж за його друга. Ігор мені ніколи не подобався, але на похороні підтримав. І після того зачастив. Телефонував, помагав по дому. Діти дорослі, роз'їхалися, а я сама. Недавно запропонував жити разом. Почуттів до нього не маю, але боюся лишитися одна".

Біоенергетик кладе долоню на фото кучерявої жінки у фіолетовій кофті з капюшоном. Заплющує очі.

— Слова чоловіка сприймаєте занадто буквально. Він знав, що Ігор до вас небайдужий. Відчував, що друг краще за будь-кого подбає про кохану після його смерті. Та ніхто не вправі вказувати вам, як жити далі. Поруч із нелюбом почуватиметеся ще самотнішою. Не спішіть, якщо нічого не відчуваєте до Ігоря. Дайте собі більше часу, аби визначитися. У травні життя готує для вас доленосну зустріч. Від неї залежить, із ким захочете створити сім'ю. Уважніше ставтеся до підказок, які покійний чоловік дає уві сні.

"Сестри не стало 12 років тому, — пише 56-річна Євгенія із Закарпаття. — Ми з чоловіком удочерили її доньку. У 23 роки вона вийшла заміж. Має двох дітей. Жили у квартирі чоловіка, доки він не набрав кредитів. Хотів почати бізнес. Заліз у такі борги, що квартиру відібрали. Зараз сім'я з двома дітьми фактично живе на вулиці. Ми пропонували їм переїхати до нас. Але вони залишилися в сусідній області. Знайшли для них гуртожиток. Там умови не дуже, але все рівно краще, ніж на вулиці. Яке майбутнє на Таню чекає? Племінниця мені, як донька. Не можу дивитися, як занапастила своє життя. Зв'язалася не з тим чоловіком. Він підсадив її на горілку".

— Доньці вдасться відсудити квартиру, якщо знайдуть гроші на погашення кредиту. Скоро завагітніє втретє. Якщо пити не припинить, новонароджений матиме проблеми з серцем і нир­ками. Алкоголем зіпсує собі життя. Дітей можуть відібрати до сиротинця. Матір — позбавити батьківських прав. Це змусить зав'язати з випивкою. На деякий час їй краще переїхати жити до вас.

"Невістка тратить синові гроші, — розповідає в листі 64-річний Ігор Тимофійович із Сумської області. — За зиму купила три пари сапожок. Має чотири шуби. Нічого дешевого не носить. Купляти одяг їздить в обласний центр. Син працює на двох роботах, щоб ні вона, ні діти ні в чому не нуждалися. Сам голий і босий. Усю зиму проходив в осінніх кросовках".

— Марнотратство невістці скоро вилізе боком. Сину увірветься терпець задовольняти її забаганки. Щоб купити обновки, буде змушена продати частину речей, якими забита шафа. Сину запропонують вкласти гроші у чужий бізнес. Раджу відмовитися. Втратить усе, що відкладав і заробляв важкою працею. Хоч як би довіряв людям, які пропонують співпрацю, хай скаже "ні". Вони ошукають й оком не моргнуть.

"Турбує доля сина Олександра, — пише 54-річна Тетяна Андріївна з Волині. — Йому за 30, а досі неодружений. Вільний час проводить із друзями. З ними буває багато дівчат, але ні з ким із них син не зустрічається. Коли говорю про одруження, стає замкнутий, мовчазний. Його однолітки вже мають жінок і дітей. Я також хочу, щоб у Сашка була сім'я".

Біоенергетик кладе долоню на фото, зроблене 13 років тому. На знімку — батьки обнімають сина-випускника. Хлопець у чорному костюмі, картатій краватці, з білою стрічкою "Випускник 2006".

— Олександр одружиться за рік у цю саму пору. З майбутньою невісткою познайомитеся взимку. Якщо вона вам не сподобається, будьте стримані. Спробуйте зрозуміти і схвалити його вибір. Із цією жінкою він буде щасливий.

Зараз ви читаєте новину «"Перед смертю чоловік попросив, щоб вийшла заміж за його друга"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути