вівторок, 09 вересня 2008 17:33

Пенсія з переходом на інвалідність не зміниться

"Я, Басько Микола Федосійович, 1936 року народження, пенсіонер військової служби України. У 1981 році пішов на пенсію і пропрацював ще 16 років. За станом здоров"я розрахувався.

2006 року мені зробили операцію. Вирізали горло і вставили трубку. За рік видалили грижу. У липні 2008-го  мене розбив інсульт. Паралізувало ліву ногу.

Мені радять оформити інвалідність. Одні кажуть, із переходом на групу зменшать пенсію. Інші наполягають на оформленні. Звертався в місто Дрогобич. Дівчина, яка займається справами пенсіонерів, відповіла: "Нічого не знаю".

Як краще зробити, пенсія в мене 1117  гривень."

Лист надійшов із м. Дрогобич, Львівської обл.

— Інвалідність загального захворювання нічого не дає, якщо не пов"язана з виконанням службових обов"язків, — пояснює 38-річна Руслана Іванкова, начальник Управління пенсійного забезпечення військовослужбовців у Львівській області. — Якщо в Миколи Баська пенсія за вислуги років 1117 гривень, то з переходом на інвалідність вона не зміниться.

Зараз ви читаєте новину «Пенсія з переходом на інвалідність не зміниться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути