четвер, 09 квітня 2020 05:21

Павла Кочкодана поховали поряд із батьками

У селі Великі Дідушичі Стрийського району на Львівщині поховали 72-річного Павла КОЧКОДАНА. Він був священником і ключарем Свято-Покровського кафедрального собору у Львові.

— З жовтня минулого року і до кінця своїх днів отець Павло боровся із цукровим діабетом, — розповідає митрополит Димитрій Рудюк, 48 років. — Хвороба раптово вразила всі органи тіла. Недугу отець переносив мужньо, без нарікань. Жалкував лише за тим, що не зміг до останнього проводити службу.

З дружиною Ганною Михайлівною він виховав сина Андрія і доньку Єлизавету. Перед смертю Кочкодан заповів, щоб його поховали в рідному селі біля батьків.

— Він був харизматичний священник, зібраний і принциповий. Відповідально ставився до обов'язків, — говорить Рудюк. — Через проникливий і співучий голос отець Павло мав особливий дар до богослужінь і проповіді. До нього з усіх куточків Західної України приїжджали люди. У побуті був скромний, не мав вишуканого вбрання священника, десятків підібраних митр і нагрудних хрестів з оздобами. Його часто можна було побачити то в одному, то в другому районі міста Львова. На запрошення парафіян ходив до них додому і молився, причащав хворих і розраджував. Отець Павло мав гарну бібліотеку, багато читав. У проповідях цитував вірші Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка й інших поетів.

Зараз ви читаєте новину «Павла Кочкодана поховали поряд із батьками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути