Ексклюзиви
четвер, 30 грудня 2010 03:00

Парасці Королюк у труну поклали мобільний телефон

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Параску Королюк із села Дорогичівка на Тернопільщині  називали символом помаранчевої революції
Параску Королюк із села Дорогичівка на Тернопільщині називали символом помаранчевої революції

Параска Королюк із села Дорогичівка на Тернопільщині померла 26 листопада. Їй був 71 рік. Рідні гадають, смерть настала через обрив тромбу. Тіло на розтин не возили.

— Так то раптово сталося, що ми досі відійти не можемо, — розповідає середульша дочка 42-річна Світлана М'ясковська. — Я ще вчора через то на роботі сплакалася. Старшій сестрі — Ганні мама у сні являлася. Нібито вони зустрілися десь і говорять. Ганя спитала маму, чи все добре, чи щось ще потрібно їй. Вона усміхнулась, сказала, має все що треба.

Рідні поклали в труну милиці Параски Василівни, жовтогарячу куртку, улюблену хустку та мобільний телефон без сім-карти.

— Її карточку нам порадили зберегти, бо багато людей номер знали. То сестри мені його довірили. Багато людей дзвонять, представляються як депутати, а я навіть не знаю, хто то такі. Ми всіх кличемо на сороковини — вони 4 січня будуть.

Після смерті матері дочок запрошував до себе на прийом нардеп Микола Катеринчук.

— От про того то гріх би мала, якби сказала, що забув маму і не помагає нам. Ми 5 тисяч позичили на похорон, то він нам гроші дав, щоби борг віддали. Після свят буду їхати знов до нього. Хочемо рішити справу з тою кімнатою в гуртожитку, що була на маму в Києві записана, — на дочку переписати.

До річниці смерті родичі хочуть поставити на могилі пам'ятник.

— Є тут один такий місцевий "нашоукраїнець" — Юра Третишин. То він казав, щоб ми тим не переймалися. Мають замовити з Дніпропетровська червоний мрамор і самі всьо зробити. Ми хочемо, щоб на пам'ятнику маму зобразили так, як вона в Києві ходила, — з орденами на грудях.

Дочки Параски Королюк не вірять, що її прихильникам удасться домогтися встановлення меморіальної дошки у центрі столиці. Багато українців її, мовляв, не сприймають.

— Нашу маму в інтернеті навіть після смерті брудом поливають. Недавно син найшов статтю в "Комсомольській правді", де пишуть, що Баба Параска померла через то, що новий чоловік не пускав її в Київ. Боже, та який новий чоловік? Наш батько 15 років тому помер, після того мама нікого не мала.

Зараз ви читаєте новину «Парасці Королюк у труну поклали мобільний телефон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути